07.05.14

Catalunya, capital europea del futbol sala

Les dues màximes competicions continentals de clubs es disputen a Lloret

Catalunya s’ha convertit aquests primers dies de maig en l’epicentre del futbol sala a Europa. Lloret de Mar ha acollit les dues competicions continentals de clubs: la Champions League i la UEFS Cup. D’una banda, aquesta setmana s’està disputant la Champions, amb la presència de dos equips catalans, el CF Esplais i el Comforsa Ripoll. Després de la fase de grups, tots dos equips s’han assegurat la presència als quarts de final, on s’enfrontaran al Dinamo de Moscou rus i al Policka txec, respectivament. L’Esplais, després de superar el Vinos Tomillar espanyol per 6-4 i empatar 2-2 amb el Chemcomex txec. Pel que fa als ripollesos, han aconseguit la victòria per 6-1 contra el Hoellen noruec en el primer partit i en el segon han perdut contra el Dinamo de Moscou pel mateix resultat, 6-1.

La setmana passada, però, Lloret va ser l’escenari de la segona competició europea, la UEFS Cup. També hi van participar dos equips catalans, l’Alcalá Prat i el Tiana. Aquests conjunts van acabar en 10a i 12a posició, respectivament. El guanyador va ser l’Spartak de Moscou, que en una final completament russa es va imposar al Torpedo-Mami per 4-1.

La disputa d’aquestes competicions a Catalunya demostra una vegada més la bona feina que està fent la Federació Catalana de Futbol Sala dins de la Unió Europea de Futbol Sala. Abans d’acabar l’any es disputaran dues altres competicions d’àmbit continental al nostre territori: la Copa d’Europa femenina de clubs i el Campionat d’Europa femení de seleccions.

Imatge: Svetlana Akimova