30.04.14

La Plataforma col·labora en la llei d’Acció Exterior del Parlament

Compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha participat aquest migdia en l’elaboració del Projecte de Llei d’Acció Exterior que ha celebrat la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya. El vicepresident de la Plataforma, Sergi Blàzquez, hi ha comparegut per explicar l’experiència de l’entitat a l’hora de treballar per la projecció internacional de les federacions esportives catalanes i, conseqüentment, la participació de les seleccions catalanes en competicions oficials.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes reivindiquem que l’esport i el seu reconeixement internacional siguin considerats una qüestió d’estat. D’aquesta manera, defensem que el Títol III del Projecte, on s’estableix la Diplomàcia Cultural o Econòmica de Catalunya, també s’hauria d’establir una Diplomàcia Esportiva de Catalunya, que seria aquella part de la diplomàcia pública adreçada a impulsar el reconeixement internacional de l’esport català i promoure que es pugui participar activament en organitzacions afins d’àmbit internacional.

Blàzquez també ha recordat que si Catalunya no es constitueix en un estat independent, mai podrà participar en uns Jocs Olímpics ni disputar un mundial de futbol o de bàsquet. Per tant, la supervivència de l’esport català passa per ser reconegut internacionalment i això només serà possible amb la independència.

Podeu consultar la intervenció de Sergi Blàzquez en els vídeos següents: