22.04.14

Novena posició de Catalunya al Mundial sub-19 de korfbal

Satisfacció al combinat català

La selecció catalana sub-19 ha obtingut la novena posició al Campionat del Món de Korfbal de Leeuwarden (Holanda). La vencedora del torneig ha estat, com és habitual, la selecció holandesa, que s’ha imposat a Bèlgica per 13-9 a la final de diumenge.

Tot i que l’objectiu no estava vinculat al resultat que s’obtingués, el seleccionador català, David Rúa, reconeix: “Estem força satisfets ja que ha estat un Mundial amb un gran nivell. A més d’Holanda, Bèlgica i Xina Taipei, seleccions com Alemanya, Anglaterra o la República Txeca portaven equips amb qualitat i molt treballats, amb jugadors amb força experiència”. D’aquesta manera i, després d’alguns anys d’absència per motius econòmics, la selecció catalana ha pogut conèixer quin és el seu nivell internacional actual.

De menys a més
L’equip es va estrenar en competició amb una dolorosa ensopegada divendres davant la República Txeca (1-12). En conjunt, Catalunya va fer un torneig de menys a més, ja que va guanyar quatre partits (Brasil, Romania, Marroc i Xina) i en va perdre tres (República Txeca, Bèlgica i Bèlgica B). Precisament, és de l’últim partit contra la Xina (17 a 3) del qual n’està més satisfet Rúa: “El més gratificant ha estat el procés viscut al llarg del torneig, l’evolució de l’equip i les experiències i sensacions viscudes pels jugadors en cadascun dels enfrontaments”, destaca l’entrenador català.

Representació catalana en l’arbitratge
Més enllà de l’equip, el Mundial sub-19 també ha comptat amb representació catalana en la tasca de l’arbitratge. El jove Adrià Garcia ha tingut l’oportunitat d’estrenar-se com a àrbitre principal en una competició internacional, després de debutar com a assistent a l’Europa Shield de Vilanova aquest passat mes de gener. Garcia, de 18 anys, destaca el repte que per ell ha suposat poder xiular els enfrontaments entre Anglaterra i Xina Taipei o entre aquesta selecció i Rússia.