16.04.14

Catalunya participa al Mundial sub-19 de korfbal

De divendres a diumenge a Leeuwarden (Holanda)

Després d’un concentrat calendari d’entrenaments i els corresponents partits de preparació contra el Vallparadís i el Sant Llorenç, la selecció catalana sub-19 de korfbal és a punt per afrontar el seu esperat esdeveniment internacional de l’any: el Mundial de Leeuwarden.

L’expedició catalana viatjarà aquest dijous a Holanda, però no serà fins divendres que jugarà els primers partits. A les 9h, l’equip s’estrenarà contra la República Txeca. A les 13.10h jugarà contra el Brasil i a les 14.50h ho farà contra l’últim equip del Grup B: la potent selecció de Bèlgica, clara candidata a lluitar per la final. Dissabte hi haurà els encreuaments i diumenge arribarà la gran final (17h).

L’staff tècnic i els jugadors i jugadores emprenen aquest viatge a Holanda amb sensacions positives després d’una bona preparació. El seleccionador català, David Rúa, afirma rotundament que “portem un equip de futur, amb jugadors molts joves però amb força potencial i que es troben en els primers anys de la categoria”. Tot i això, reconeix que “cal tenir en compte, també, que la majoria d’aquests jugadors debutaran internacionalment ja que els últims anys no s’ha viatjat amb les seleccions”.

Per altra banda, el capità de la selecció, Enric Delgado, està convençut que “la bona relació que tenim tant dins com fora de les pistes i les ganes per emprendre aquest repte ens faran competir a un nivell força alt i qui sap si fins i tot ens podem sorprendre a nosaltres mateixos”. El capità té clar que un dels primers objectius de l’equip és “treure’s els nervis ràpid el primer dia per a poder gaudir dels partits al cent per cent”.

Per primera vegada per la televisió holandesa
Aquest any i, per primera vegada, la final del Mundial sub-19 es podrà seguir en directe per Podium TV, un nou canal d’esports i esdeveniments dels Països Baixos. Tota la competició s’emetrà també en directe en streaming al web oficial del campionat: http://www.u19kwc.com.

Informació i imatge: Federació Catalana de Korfbal