15.04.14

Demanen que es prohibeixin les estelades a la final de Copa

El Grup d’Acció Valencianista atempta contra la llibertat d’expressió

L’entitat anticatalanista Grup d’Acció Valencianista ha exigit a la Federació Espanyola de Futbol i al València Club de Futbol que prohibeixin l’entrada d’estelades a la final de la Copa del Rei que disputaran el Barça i el Madrid aquest dimecres a l’estadi valencià de Mestalla. El GAV afirma que “aquesta bandera atempta contra les senyes d’identitat valencianes, ja que suposa la manifestació d’un moviment radical”. D’aquesta manera, la formació ataca deliberadament contra la llibertat d’expressió dels aficionats que vulguin fer sentir la seva reivindicació al camp de Mestalla, com ja ha passat en altres ocasions.

El GAV ha demanat “a les autoritats encarregades de salvaguardar i protegir el camp de Mestalla durant la final de la Copa del Rei” que no deixin entrar estelades, ja que consideren que “seria considerat un atac a la Constitució, que estableix la unitat indivisible de la nació espanyola”. L’entitat anticatalanista afegeix que l’estelada “no només incita a l’odi sinó també al separatisme i a la fragmentació”.

Si finalment les autoritats adopten la posició que demana el GAV i no deixen entrar estelades, Mestalla serà novament l’escenari d’una situació d’atac al catalanisme, només uns mesos després de l’anterior. A principis de març es va saber que la policia va detenir i multar amb 3.000 euros uns aficionats del Nàstic de Tarragona que el passat desembre havien cantat Els Segadors i crits a favor de la independència abans d’un partit de Copa del Rei.