04.03.14

3.000 euros de multa per cantar ‘Els Segadors’ a les portes de Mestalla

Detinguts tres aficionats del Nàstic per la Policia a València

Tal com n’informa Vilaweb, la Policia espanyola va detenir tres aficionats del Nàstic de Tarragona el passat 19 de desembre, abans del partit de Copa que va enfrontar el València i el club tarragoní a Mestalla. Dos d’aquests aficionats van ser detinguts a les portes de l’estadi valencianista i els agents se’ls van endur a una furgoneta policial. Els joves es trobaven cantant ‘Els Segadors’ i crits a favor de la independència. Els policies, però, els van acusar d’haver cridat “puta Espanya” i “puta València”. Els joves, de 20 i 23 anys, han explicat que els agents van tenir “maneres agressives i feixistoides” i els van retirar les entrades. Posteriorment van saber que un altre company seu, de 21 anys, havia estat detingut dins de l’estadi amb les mateixes acusacions.

Fa un mes que els va arribar la denúncia, amb una multa voluntària de 3.000 euros ampliable a 60.000 si no paguen abans de quinze dies o si hi presenten al·legacions. Tots tres han decidit no pagar la multa perquè si ho feien “seria com assumir que tenien raó”. Dos dels joves van presentar les al·legacions pertinents i el tercer va decidir no fer-ho. Ara esperen la resposta, que pot ser una nova multa d’entre 10.000 i 60.000 euros.

Podeu llegir la informació completa a Vilaweb.