27.02.14

El Parlament aprova una moció contra la llicència única esportiva

100 vots a favor, 16 en contra i 9 abstencions

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest migdia una moció presentada pel grup parlamentari d’Esquerra Republicana sobre la llicència única esportiva que pretén instaurar el govern espanyol, modificant la Ley del Deporte. La moció ha aconseguit 100 vots a favor (CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP), 16 en contra (PP) i 9 abstencions (Cs).

D’aquesta manera, el Parlament de Catalunya recull el desacord expressat per diversos segments de l’esport català. La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i l’Assemblea Nacional Catalana ja van manifestar-se en contra de la recentralització esportiva fa gairebé quatre mesos, quan se’n va presentar un avantprojecte.

El diputat d’ERC, Albert Donés, ha defensat la moció afirmant que “aquesta modificació de la Ley del Deporte envaeix la competència en esport que la Constitució reserva en exclusiva a les comunitats autònomes, contradiu la legislació esportiva catalana i sotmet les federacions catalanes davant les federacions espanyoles”. Pel diputat, “això restaria poder de decisió a les federacions catalanes en el seu àmbit territorial per lliurar llicències esportives pròpies” i ha afegit que “es privaria les federacions autonòmiques de la seva principal font d’ingressos i es posaria en risc la seva viabilitat econòmica”.

Fotografia: Twitter @gerardesteva