05.02.14

La Copa d’Europa de tamborí es juga a Barcelona

La 21a edició de la Copa d’Europa de tamborí indoor es disputarà aquest cap de setmana a les instal·lacions de l’INEFC a Barcelona. 19 equips (10 de masculins i 9 de femenins) disputaran més d’una cinquantena de partits per aconseguir el títol a la competició continental de clubs, que organitza cada any la Fédération Internationale de Balle au Tambourin (FIBaT).

Hi prendran part els millors equips masculins i femenins de les diferents lligues que organitzen les federacions que són membres de la FIBaT. Representant Catalunya hi haurà dos clubs, el Club Esportiu INEF i el Farola CT, que tindran equips en categoria masculina i femenina.

A banda, però, també hi haurà equips d’Hongria, Espanya, Alemanya, Escòcia, Anglaterra, França i Itàlia. Els conjunts d’aquests dos últims països seran, sens dubte, els favorits per aconseguir el títol, ja que són els grans dominadors històrics d’aquest esport.

Cal destacar que a part de la competició, la Federació Catalana de Tamborí també oferirà un programa de clínics i activitats diverses per apropar l’esport als joves en edat escolar i ajudar-los a descobrir un esport que és el precursor del tennis.

Les anteriors edicions de la Copa d’Europa s’han realitzat a Madonne (Itàlia, 2005), Mèze (França, 2006), Köln (Alemanya, 2007), Lignano Sabbiadoro (Itàlia, 2008), Oristano (Itàlia, 2009), Beauvais (França, 2010), Arles (França, 2011), Rovereto (Itàlia, 2012) i Pignan (França, 2013).

Podeu trobar més informació sobre el campionat al lloc web oficial.

Podeu veure el vídeo de presentació de la Copa d’Europa: