29.01.14

C’s considera que és “una provocació” exhibir estelades en actes esportius

El Parlament aprova una resolució per garantir que els aficionats puguin exhibir-ne a tot l’estat espanyol

El partit polític Ciutadans ha assegurat a través de la seva portaveu al Parlament de Catalunya, Carina Mejías, que “exhibir estelades als camps de futbol de la resta de l’Estat és una provocació que genera conflicte i confrontació”. Mejías considera que “l’estelada representa l’opció política d’uns quants” i espera que “els coordinadors de segurat dels esdeveniments esportius compleixin la llei i requisin aquestes banderes per evitar alteracions de l’ordre i reaccions violentes”.

La portaveu de C’s ha fet aquestes declaracions durant el debat d’una resolució d’ ERC que s’ha aprovat amb els vots de CiU, PSC i ICV-EUiA i que reclama al Govern i a l’Estat que garanteixin que els aficionats catalans puguin exhibir estelades en esdeveniments esportius celebrats a qualsevol punt de Catalunya o Espanya. El text demana que es prenguin les “mesures corresponents” en aquells casos que les forces de seguretat espanyoles hagin prohibit o impedit mostrar la bandera independentista i exigeix al Govern que vetlli perquè els catalans no siguin “pertorbats indegudament” en el seu “dret a la llibertat d’expressió”. Només C’s i PP s’hi han oposat.

De la mateixa manera, i centrant-se ja en escenaris de caire més esportiu, la resolució aprovada insta el govern espanyol a “investigar i prendre les mesures corresponents en aquells casos en què els cossos i forces de seguretat de l’Estat han provat l’exhibició en esdeveniments públics esportius de símbols o banderes com l’estelada que representen anhels plenament democràtics i pacífics i en favor de la convivència ciutadana per tal que no es tornin a repetir”. Demana igualment al Govern i al departament d’Interior que facin “les gestions oportunes davant el govern de l’Estat per garantir que els aficionats catalans no siguin impedits ni sancionats pel fet d’exhibir estelades en altres camps de futbol de l’Estat” i en altres esdeveniments esportius.