23.01.14

Barcelona no posarà a cap carrer el nom de Samaranch

L’Ajuntament ha desestimat la proposta

El nomenclàtor de carrers de Barcelona seguirà sense incloure el nom de Juan Antonio Samaranch. La proposta que va presentar la Fundació Sport Cultura Barcelona el 2012 per a que el que fou president del Comitè Olímpic Internacional donés nom a un carrer o plaça de la ciutat de Barcelona ha estat denegada per l’Ajuntament. Així ho ha comunicat el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, en resposta a la carta que van presentar diverses entitats a l’alcalde Xavier Trias. Aquestes entitats, entre les quals hi ha la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, demanaven que Barcelona no honorés un personatge que va ser tan proper al general Franco i, entre d’altres accions, va promoure el canvi de la carta olímpica, eliminant qualsevol possibilitat de que les Seleccions Catalanes poguessin participar als Jocs Olímpics. Per aquest motiu, Martí ha explicat que l’Ajuntament no canviarà el nom a cap carrer “si no gaudeix del mínim consens”.