21.01.14

Els beneficis de la independència per a l’esport, explicats a Tordera

Xerrada amb la presència de la Plataforma ProSeleccions

Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i membre de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana, va participar divendres passat a una xerrada organitzada per l’assemblea territorial de l’ANC a Tordera anomenada Els esports i la independència. L’acte també va comptar amb la presència del capità de la UE Santboiana de rugbi, Marc Puigbert, que recentment ha manifestat el seu suport a la independència de Catalunya, i de la jugadora de bitlles internacional amb la Selecció Catalana, Mariona Llorens.

A la xerrada s’hi van exposar tots els arguments que justifiquen que si Catalunya esdevé un estat lliure, el món de l’esport hi sortirà guanyant, i Blázquez es va encarregar de respondre algunes de les grans preguntes que es fa la ciutadania amb el procés cap a la independència, com per exemple: Els esportistes catalans podran competir amb Catalunya? Com millorarà el nivell de l’esport? Pel que fa a Puigbert i Llorens, tots dos van explicar les seves experiències com a jugadors internacionals i van manifestar el seu desig de competir oficialment amb Catalunya.

La xerrada ‘Els esports i la independència’ s’emmarca dins del cicle ‘Raons de pes per decidir’, que ha engegat Tordera per la independència. Es tracta d’explicar el que passaria en diversos àmbits de la societat amb una Catalunya independent. El dels esports és el tercer col·loqui que s’organitza, ja que anteriorment se’n va celebrar un sobre les pensions i un altre sobre els reptes econòmics d’un futur Estat Català.

Podeu trobar més informació de l’acte i escoltar els protagonistes al lloc web de Ràdio Tordera.