15.01.14

Torna ‘Corre per la Independència’

La iniciativa que vol fer créixer el suport a la independència des de les curses atlètiques populars

Aquest any 2014 Corre per la Independència torna amb més força. El 2013 l’estrena d’aquesta iniciativa va ser un èxit, amb gairebé 40 curses que s’hi van adherir i més de 20.000 corredors que hi van participar. Enguany volem augmentar el nombre de curses que en formen part i no hi haurà circuit puntuable sinó només curses adherides, sense distingir entre puntuables o no. Tot plegat amb l’objectiu de fer créixer la visibilitat del suport que té la independència dins del món de les curses i de l’esport en general. A més, les curses també seran un punt de difusió de la campanya L’Esport per la Independència, que impulsem la sectorial d’esportistes de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Amb aquesta campanya donarem a conèixer els beneficis que la independència de Catalunya tindrà per al món de l’esport.

La primera de les curses adherides serà la de Sant Antoni, que es disputarà aquest diumenge 19 de gener al barri barceloní. Més de 4.000 corredors participaran en aquesta prova que començarà a les 9.30h. Com en les curses adherides de l’any passat, tots els participants podran manifestar el seu suport a la independència durant la cursa amb l’exhibició d’estelades. A més, s’instal·larà una parada informativa on tothom hi podrà comprar la samarreta reivindicativa i participar a la campanya ‘Signa un vot per la independència’ de l’ANC.

Corre per la Independència vol expressar i defensar l’opció del doble sí a la consulta del 9 de novembre a través de l’esport i d’una activitat tan quotidiana com és córrer. Per aquest motiu les curses adherides busquen la màxima participació, amb l’objectiu de sumar-hi el major nombre de corredors que donin suport a la independència de Catalunya. El tòpic, més que mai, és una realitat: l’important no són els resultats sinó participar-hi i contribuir a expressar el sentiment de llibertat del poble català.