07.01.14

Bon inici de la Selecció Catalana a la Copa d’Europa de raquetes de neu

Laia Andreu ha estat segona a la Ciaspolada

La Ciaspolada, la cursa considerada com els Jocs Olímpics de les raquetes de neu, ha marcat l’inici del calendari internacional de la Selecció Catalana de raquetes de neu. Laia Andreu, que ha guanyat les sis últimes edicions de la Copa d’Europa, ha acabat en segona posició i ha estat la catalana més destacada en aquesta primera prova, que s’ha disputat sota una intensa nevada. La vigatana ha mantingut un frec a frec amb l’atleta local Isabella Morlini, que ja va guanyar la prova l’any passat. Al final, Morlini ha completat els més de 7 quilòmetres de la competició en un temps de 30’00”, i Laia Andreu ho ha fet en 30’19”. L’altra corredora de la Selecció Catalana, Ragna Debats, ha estat quarta amb un temps de 31’10”.

Pel que fa a la categoria masculina, el millor dels corredors de la Selecció Catalana ha estat Just Sociats, 11è. Amb un temps de 26’20” ha acabat a gairebé tres minuts del vencedor, l’italià Alex Baldaccini (23’40”). L’actual subcampió de la Copa d’Europa, Rafael Parés, ha estat 14è (26’44”) i l’altre català que ha participat a la cursa, Jordi Uró, ha acabat en 19a posició (27’03”).

La Copa d’Europa comptarà amb tres proves més, on la Selecció Catalana intentarà seguir sumant bons resultats: el 9 de febrer a la Racchettinvalle (Itàlia), el 23 de febrer a les Valls d’Àneu (Catalunya) i el 16 de març al Master des Neiges (França). A més, l’1 de febrer els nostres corredors prendran part al Campionat del Món, que aquest any tindrà lloc a la Siljan Snowshoe Race de Suècia.