30.12.13

Els jugadors i els tècnics de Catalunya reclamen “una selecció normal”

La Selecció Catalana s’ha afegit a la campanya ‘Un país normal’ d’Òmnium

La victòria de Catalunya contra Cap Verd (4-1) en el partit d’aquest vespre a l’Estadi Olímpic Lluís Companys ha tingut una imatge destacada. Abans de començar el partit, els 22 jugadors de la Selecció Catalana i els tres tècnics (Gerard López, Sergio González i Xavi Aguado) han donat suport a la campanya ‘Un país normal’, impulsada per Òmnium Cultural, que compta amb el suport de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes en l’àmbit esportiu i pretén donar arguments a la gent no convençuda dels beneficis que tindrà viure en una Catalunya independent. La plantilla de la Selecció Catalana s’ha fotografiat amb el lema “És normal tenir una selecció normal”; per tant, una selecció que pugui competir a nivell internacional en Mundials i Jocs Olímpics. Ara mateix, en el futbol, això només és possible si Catalunya esdevé un estat independent. D’aquesta manera, jugadors que han guanyat Mundials, Eurocopes i Champions, han donat suport a la campanya que demana poder exercir el dret a decidir i fer-ho a favor d’una Catalunya independent.

A banda d’aquesta reivindicació, durant tot el partit els aficionats que han estat a les graderies de l’estadi han demostrat el seu suport a la llibertat de Catalunya amb estelades i crits d'”Independència!”. A més, s’ha desplegat una pancarta gegant amb el lema “Catalonia, Europe’s next State” i unes altres de la campanya ‘L’Esport per la Independència’, que impulsen la sectorial d’esportistes de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions. Aquestes entitats han repartit 20.000 fulletons de la campanya demanant a tothom que s’adhereixi al manifest impulsat per ambdues entitats.

Pel que fa al partit, la Selecció Catalana ha superat amb comoditat el Cap Verd, tot i que ha estat el combinat africà el que s’ha avançat al marcador. Al minut 10, Garry Mendes ha iniciat una jugada per la banda dreta i ha fet una centrada a l’interior de l’àrea, on Djaniny ha tocat la pilota amb la punta de la bota i ha enviat la pilota al fons de la porteria. La reacció de Catalunya, però, ha estat contundent. Al minut 16, Víctor Sánchez ha fet una centrada-xut que Sergio García ha rematat a gol. Només un minut més tard, ha estat el mateix García qui ha capgirat el marcador aprofitant una bona passada de Bojan Krkic. I al 19, els dos jugadors s’han canviat els papers i Bojan ha rematat a plaer una centrada de García. Amb el 3-1 s’ha arribat al descans, un resultat que a la segona part ha ampliat Oriol Riera, que al minut 64 ha col·locat amb suavitat una pilota centrada per Cristian Tello. Gols, espectacle i reivindicació en la victòria de Catalunya.