12.12.13

Tenim data, tenim futur

Valoració de la Plataforma ProSeleccions de la pregunta i la data de la consulta d’independència

Avui és un dia històric. Catalunya té pregunta i data per a una consulta sobre el seu futur polític. Una pregunta i una data anunciades formalment pel President de la Generalitat de Catalunya, en representació del Govern i amb el suport de 6 partits polítics que representen a la majoria dels votants catalans. Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes sempre hem desitjat i confiat que Catalunya superés la seva dependència de l’Estat espanyol. Per aquest motiu, felicitem totes les persones, anònimes o no, que des de la societat civil, tan plural i tan diversa, han empès amb tanta convicció perquè l’anunci d’avui s’hagi produït, així com el Govern i els partits polítics que han fet possible aquest acord: CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP.

És un dia per a l’emoció i per somiar. El camí cap a la independència és l’única alternativa de supervivència de l’esport català, pels esportistes, pels clubs i per les federacions. L’estat independent és també l’únic camí per poder veure en un futur proper les nostres seleccions esportives competint amb normalitat amb totes les de les altres nacions lliures del món. Catalunya competint als Jocs Olímpics i als mundials serà la consumació d’un somni que ve de molt lluny i serà a l’hora la prova que serem un país normal.

El 9 de novembre del 2014 tocarà referendar-ho, però des d’avui mateix i fins aquella data volem fer una crida perquè l’esport català, encara amb més força i il·lusió, defensi la necessitat que Catalunya esdevingui un estat independent a fi de poder participar, sense ingerències ni dependències i amb els recursos que els catalans decidim, de la construcció de l’esport dins d’un nou estat d’Europa.

Com a Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes treballarem activament pel sí a la consulta, amb activitats i accions al món de l’esport. Si voleu col·laborar amb nosaltres, podeu enviar-nos un correu a info@seleccions.cat.

Vols que Catalunya sigui un Estat? Sí. I un Estat independent? Lògicament, també sí.

Enhorabona!