04.12.13

Catalunya participa al 1r Mundial indoor de tamborí

Del 6 al 8 de desembre a Mantova (Itàlia)

Les Seleccions Catalanes masculina i femenina participaran des de divendres fins diumenge a la primera edició del Campionat del Món indoor de tamborí. La ciutat de Mantova (Itàlia) serà la seu d’aquesta competició que reunirà equips de 16 països (15 a la categoria masculina i 8 a la femenina) de 4 continents diferents.

La selecció masculina serà dirigida per Òscar Fuster que ha escollit a Jordi Moncusí, Sergi Andújar, Marc Solsona, Marc Satorra i Marc Atanes per representar Catalunya. La classificació per la fase final no serà gens fàcil, ja que per un costat sCatalunya s’haurà de veure les cares amb les desconegudes Rússia, Equador i Lituània, però tot fa pensar que el plat fort arribarà davant la poderosa França. Si els catalans volen ser a la fase final, hauran de quedar primers de grup o bé segons i derrotar els altres segons de grup.

D’altra banda, l’entrenador de l’equip femení Marc Juárez ha seleccionat Anna Castells, Joana Carbó, Aida Domínguez, Andrea Pitarch i Mercè Garcia. Catalunya haurà de guanyar 3 dels 4 partits de la fase prèvia si vol passar a les semifinals. A priori, Rússia i el Senegal han de ser rivals assequibles, mentre els partits decisius seran contra Alemanya i contra l’amfitriona Itàlia.

Itàlia es prepara per una de les dates més esperades d’aquest esport on es podran veure els progressos del tamborí a nivell mundial. A part d’Itàlia i França, que són les principals potències i favorites per guanyar en les dues categories, en l’apartat masculí caldrà seguir de ben a prop el Brasil, Cuba, Espanya i Alemanya; mentre que en el femení no ens hem d’oblidar d’Hongria i Alemanya.

El nivell del tamborí català cada cop és més alt, i de ben segur que això es veurà reflectit en el terreny de joc, tant en la categoria masculina com la femenina. El fet de participar ja és una victòria, però esperem que n’hi hagi moltes més i que les dues seleccions tornin de Mantova amb la satisfacció d’haver participat en el primer Campionat del Món i d’haver-ho fet amb uns resultats fantàstics.

Podeu trobar-ne més informació a www.mondialeindoor2013.federtamburello.it