04.12.13

Catalunya derrota Itàlia (5-3) en gym racket

Segon triomf consecutiu de la Selecció Catalana

La Selecció Catalana de beach tennis s’ha imposat a Itàlia per 5-3 en el torneig amistós de gym racket, que s’ha celebrat al CN Sant Andreu de Barcelona. Malgrat que des del primer partit Catalunya ha dominat el marcador, s’ha arribat a l’empat a tres quan encara s’havien de disputar dos partits.

Tània González i Begoña de Toro han derrotat Susy Manegatti i Simona Longhi en el primer, deixant el marcador en 4 a 3 favorable a Catalunya. En el darrer partit del torneig, la parella catalana formada per Gemma Egea i Laura Herrero ha superat Giada Seganti i Roberta Meardi en el tie break, donant el punt i la victòria definitiva en el torneig a Catalunya. El altres jugadors de la Selecció Catalana han estat Àlex Albors, Gerard Rodríguez, Damià Pujol i Jordi Peinado.

El sistema de competició d’aquest torneig es per parelles, i cada equip està format per dues parelles femenines i dues masculines, que s’enfronten a les de l’equip contrari. En total es disputen vuit partits, i si hi hagués hagut un empat s’hauria decidit amb un partit de parelles mixtes.

El gym racket es una modalitat esportiva reconeguda per la Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT) i es pot jugar sobre superfície de gespa, parquet o algun altre material dur. L’alçada de la xarxa és d’1,80m i es pot jugar tant en parelles com en joc d’individuals. El fet d’estar afiliats a la federació internacional permet als jugadors catalans participar en competicions internacionals oficials per seleccions.