28.11.13

“El nostre objectiu és guanyar l’Europeu”

Entrevista a Toni Marchal, seleccionador català sub-21

Com afronteu aquest campionat i quin ha de ser l’objectiu de la selecció?
L’afrontem amb molta il·lusió. Hem treballat molt per preparar-lo. Portem un any i mig i 16 entrenaments i 12 partits a les espatlles. La veritat és que el grup està consolidat i ens hem de posar el màxim objectiu per davant. Sempre pensant que el primer objectiu ha de ser Rússia, i quan acabi el següent objectiu serà Bèlgica, i després el País Basc i l’últim Txèquia. O sigui que la suma dels petits objectius ens permetrà aconseguir el gran, que és guanyar l’Europeu.

Quin creus que pot ser el rival més complicat?
A hores d’ara el que porta més preparació és Bèlgica. Rússia sempre és un misteri i Txèquia també porta molta preparació. En principi la selecció més fluixa hauria de ser la del País Basc, que ens vam enfrontar en un torneig amistós l’any passat i a priori hauria de ser el més feble.

Dius que heu fet molta preparació. Per tant, arribeu en el millor estat de forma possible?
La veritat és que al cos tècnic estem molt contents de la preparació que hem portat a terme. Els jugadors estan amb les coses clares, saben el que han de fer i estan molt compromesos amb la selecció i el país de cara a treure el millor resultat.

Pel fet de jugar a casa, espereu que vingui l’afició a animar-vos? No hi ha gaires oportunitats de tenir tan a prop una Selecció Catalana participant a un Europeu?
Per nosaltres estaria molt bé que tinguéssim el suport de l’afició. L’horari no és del tot bo perquè juguem tres partits al migdia i un a la tarda de divendres, però esperem rebre el suport de tota l’afició catalana.

Podeu trobar més informació sobre el campionat al lloc web de la Unió Europea de Futbol Sala (UEFS).