15.11.13

Cap Verd, rival de Catalunya el 30 de desembre

El partit es jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys a les 19h

La Selecció Catalana de futbol s’enfrontarà al Cap Verd el proper 30 de desembre. En el tradicional partit de Nadal, la Federació Catalana de Futbol ha apostat per assegurar “que el combinat català estigués integrat pels millors jugadors catalans, i aquesta data, després de consensuar-ho amb els principals clubs del país, era la idònia”.

Un cop decidida la data, que impossibilitava per motius logístics i de competició jugar amb seleccions sud americanes i europees, faltava designar el camp, l’hora i el rival. I ha estat just aquest matí quan s’ha signat l’acord definitiu amb el que serà el proper rival de la Catalana: Cap Verd. La selecció nacional de la República de Cap Verd, també coneguda com la selecció criolla o dels Taurons Blaus, es troba a la posició 42 del rànquing de la FIFA, per davant de seleccions històriques com Àustria, Bulgària, Paraguai o Camerun.

Influenciat per l’estil de joc de l’escola futbolística portuguesa i brasilera, d’on han sortit jugadors de prestigi com Nani (nacionalitzat portuguès) o l’ex espanyolista Valdo, el combinat capverdià és garantia d’un bon espectacle futbolístic. Així ho han demostrat en diverses ocasions, com ara en la darrera edició de la Copa de les Nacions Africana, on van arribar als quarts de final de la competició. Enguany, havia assolit la classificació per disputar el Mundial 2014, tot i que finalment va ser-ne desqualificada per alineació indeguda davant de Tunísia.

Pel que fa a l’escenari, l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc acollirà el Catalunya-Cap Verd. Aquest emplaçament ha estat la seu dels partits de la Selecció Catalana en sis ocasions:

1997: Catalunya – Bulgària (1 -1)
1998: Catalunya – Nigèria (5 – 0)
1999: Catalunya – Iugoslàvia (1 – 0)
2006: Catalunya – Costa Rica (2 – 0)
2010: Catalunya – Hondures (4 – 0)
2011: Catalunya – Tunísia (0 – 0)

Informació: FCF