14.11.13

La Selecció Catalana diu adéu al Mundial

Colòmbia supera les catalanes per 4-0 als quarts de final

Catalunya, que va guanyar la primera edició que es va disputar el 2008 a Reus, no podrà revalidar el títol de campiona mundial de futbol sala. Aquesta matinada ha caigut contra l’amfitriona Colòmbia per 4-0 als quarts de final del campionat, en un partit marcat per la forta calor i el ple absolut del pavelló Luis F. Castellanos de Barrancabermeja. Les colombianes han destronat la Selecció Catalana i s’han ratificat com a clares favorites per ser les noves campiones mundials.

Shandira Wright ha obert el marcador després d’una recuperació que ella mateixa ha definit amb un xut potent. Posteriorment ha estat Natalia Riveros qui ha aconseguit el 2-0 culminant una jugada individual. La màxima golejadora del Mundial, Paula Botero, ha aconseguit el seu 13è gol del campionat i ha deixat molt tocades les jugadores de Catalunya, que no han pogut ser les primeres en marcar un gol a la portera colombiana Magaly Vergara, que es manté imbatuda. En el darrer minut del partit, Andrea Garzón ha aconseguit el 4-0 definitiu. Colòmbia s’enfrontarà en una de les semifinals al Paraguai o l’Argentina, mentre Veneçuela, que ha derrotat Austràlia per 6-2, jugarà contra la República Txeca o Taiwan.

Amb aquest resultat Catalunya torna a casa amb el balanç de dos partits guanyats i dos de perduts. Però les jugadores que ha dirigit Christian Roldan també se’n van amb el reconeixement per part del públic colombià i la satisfacció de la bona feina que han fet exportant internacionalment la singularitat del nostre país.

FITXA TÈCNICA
Colòmbia:
Magaly Vergara, Kelis Peduzine, Paula Botero, Natalia Riveros, Shandira Wright, Gledys Bello, Andrea Garzón, Marcela Calderón, Yurika Mármol, Ingrid Jaramillo, Leidy Calderón i Paola Estrada. Entrenador: Mario González.
Catalunya: Leticia Illa, Beatriz Lerena, Jessica Todó, Cristina Moreno, Sheila Barrull, Anna Giralt, Laia Rodríguez, Carolina Juliench, Judit Perán, Mònica Bernabé, Gisela Andrés i Anna Munné. Entrenador: Christian Salvador.
Gols: 1-0: Shandira Wright; 2-0: Natalia Riveros; 3-0: Paula Botero; 4-0: Andrea Garzón

Podeu veure un resum del partit, realitzat pel canal colombià Telepetróleo: