12.11.13

Catalunya s’enfrontarà a Colòmbia als quarts de final del Mundial

Les catalanes han superat l’Uruguai 4-0 i han acabat segones de grup

La Selecció Catalana s’ha classificat pels quarts de final del Mundial femení de futbol sala després de superar l’Uruguai a l’últim partit de la fase de grups per 4-0. Les catalanes, que han acabat segones del grup B per darrere de Veneçuela, s’enfrontaran a l’amfitriona Colòmbia als quarts de final a les 2 de la matinada de dimecres a dijous, hora catalana.

Les jugadores catalanes han hagut de madurar lentament la victòria contra el conjunt ‘xarrua’, la ventafocs del grup. Des dels primers minuts ha estat Catalunya qui ha buscat amb intenció la porteria rival, mentre el conjunt uruguaià ha optat per un plantejament molt més conservador, tot i que necessitaven la victòria per no quedar eliminades. Després de pràcticament 20 minuts d’insistència, a l’última jugada de la primera part la Selecció Catalana ha obert el marcador, gràcies a una jugada col·lectiva que ha culminat Jessica Todó passant la pilota per sota de la portera Camila Bengoa.

Després del descans, l’Uruguai ha obert el seu joc amb l’objectiu de buscar l’empat, però ha deixat espais al darrere que Catalunya els ha aprofitat per sentenciar el partit. Al minut 4 de la represa, una recuperació de les catalanes l’ha transformat en gol Beatriz Lerena, i al 10 ha estat Gisela Andrés qui ha aconseguit el 3-0. Amb ràpids contraatacs Catalunya ha creat molt perill a la porteria uruguaiana, i a 6 minuts pel final Carol Juliench ha marcat el 4-0 definitiu.

Amb aquesta victòria Catalunya ha acabat en segona posició del grup B per darrere de Veneçuela, que ha guanyat els tres partits que ha disputat. La matinada de dimecres a dijous es viurà un partit molt atractiu al Coliseo Luis F. Castellanos de Barrancabermeja entre l’actual campiona del món, Catalunya, i l’amfitriona i principal favorita per aconseguir el títol, Colòmbia.

Alineacions
Catalunya:
Leticia Illa, Beatriz Lerena, Jessica Todó, Cristina Moreno, Sheila Barrull, Anna Giralt, Laia Rodríguez, Carolina Juliench, Judit Perán, Mònica Bernabé, Gisela Andrés i Anna Munné. Entrenador: Christian Salvador.
Uruguai:
Camila Bengoa, Irma Rodríguez, Fernanda Arana, Soledad Rodríguez, Gabriela Lindinman, Paula Novo, Karina Caraballo, Zulma Daer, Andrea Pereira, Ethel Viana, Patricia Ribeiro i Rocío Varela. Entrenador: Carlos Ibarra.
Gols: 1-0: Jessica Todó; 2-0: Beatriz Lerena; 3-0: Gisela Andrés; 4-0: Carol Juliench.

Podeu veure un resum del partit realitzat pel canal colombià Telepetróleo: