10.11.13

Catalunya cau 2-0 amb Veneçuela i es complica el Mundial

Les catalanes en tindran prou amb un empat contra Uruguai per passar a 1/4 de final

La Selecció Catalana no ha pogut mantenir la bona línia de la primera jornada i en el segon partit del Mundial femení de futbol sala ha perdut 2-0 amb Veneçuela, el rival més fort del seu grup. Tot i la igualtat del partit, les veneçolanes, que tenen diverses jugadores competint a la lliga professional colombiana, han estat més efectives i s’han endut una victòria molt important. Només s’han disputat dues jornades de Mundial femení, però aquesta victòria permetrà les veneçolanes esquivar als quarts de final la potent Colòmbia, que probablement serà la rival de Catalunya.

En un primer temps igualat, Veneçuela ha intentat fer-se amb el control de la pilota, mentre Catalunya ha optat per quedar-se enrere i sortir al contraatac. Malgrat tot, el primer gol del partit ha vingut d’una jugada assajada. Les veneçolanes han executat una falta a la perfecció i al minut 16 Yessica Ramírez ha avançat el conjunt bolivarià amb una rematada potent. Amb l’1-0 Veneçuela ha tirat enrere les línies i Catalunya ha recuperat el control de la pilota i del partit, tot i que això no ho han pogut transformar en gols.

A la represa una gerra d’aigua freda ha caigut sobre la Selecció Catalana quan una internada de Yucelis Camargo s’ha convertit en el segon gol de les veneçolanes, que a partir d’aquell moment han intentat controlar l’enfrontament, tot i que Catalunya ha gaudit de nombroses ocasiones per escurçar les distàncies al marcador, sense èxit.

La matinada de dilluns a dimarts es disputarà la darrera jornada del grup B. Catalunya en tindrà prou amb un empat contra Uruguai per classificar-se pels quarts de final. Malgrat tot, el fet de passar la ronda eliminatòria com a segona de grup l’obligarà a enfrontar-se a la campiona del grup A, l’amfitriona Colòmbia, que és, sens dubte, el rival més fort de la competició.

Alineacions
Veneçuela:
Yucelis Camargo, Carla Romero, Yulenis Hernández, Astrid Romero, Alejandra Prieto, Marinel Arquizonez, Estefanía Fernández, Narvelis Rondón, Gabriela Viloria, Mireya Fermin, Petra Cabrera i Yessica Rodríguez. Entrenador: Óscar Villamizar.
Catalunya: Leticia Illa, Beatriz Lerena, Jessica Todó, Cristina Moreno, Sheila Barrull, Anna Giralt, Laia Rodríguez, Carolina Juliench, Judit Perán, Mònica Bernabé, Gisela Andrés i Anna Munné. Entrenador: Christian Salvador.
Gols: 1-0: Yessica Rodríguez (min. 16); 2-0: Yucelis Camargo (min. 23)

Podeu veure un resum del partit, ofert pel canal colombià Telepetróleo: