29.10.13

Catalunya participa al Congrés de la Federació Internacional de Korfbal

Celebrat a Lisboa, amb una cinquantena de països més

La Federació Catalana de Korfbal, representada pel seu president Francesc Serra, ha participat aquest cap de setmana al Congrés Mundial de la Federació Internacional de Korfbal (IKF) a Lisboa. La convenció, que va reunir una cinquantena de representants i delegats de diferents països i els membres del Consell de l’IKF, va debatre diversos assumptes com el calendari internacional, els nous formats del korfbal i l’organització de jornades de promoció i de defensa del valor més específic del korfbal, com és la igualtat de gènere. També es va aprofitar l’ocasió per donar la benvinguda a la nova incorporació: Ucraïna.

Si bé actualment el korfbal es juga en el format 8 contra 8 i té modalitats com el beach korfbal i l’outdoor, el Congrés ha servit per veure la importància de fomentar el format 4 contra 4, tant en pista coberta com a l’exterior per facilitar l’aproximació al korfbal i la seva pràctica competitiva.

Finalment, cal destacar que Catalunya forma part del programa TOP6 que promou la Federació Holandesa de Korfbal per donar suport tècnic als països amb un nivell alt i alhora amb més possibilitats de seguir creixent tècnicament. Actualment Catalunya forma part del reduït grup de 6 països de nivell B, amb Anglaterra, Alemanya, Portugal, Txèquia i Rússia, just per sota de les 3 potències en korfbal: Holanda, Bèlgica i Taiwan.

Catalunya és membre de ple dret de la IKF, on hi va ser admesa l’any 1994. Al darrer Mundial, celebrat el 2011 a la Xina, va sorprendre el món del korfbal aconseguint la quarta posició.