14.10.13

Els entrenadors dels equips catalans d’ACB, a favor del dret a decidir

Salva Maldonado: “Votaria sí a la independència”

Els entrenadors dels 3 equips catalans que disputen l’ACB –Xavi Pascual (FC Barcelona), Borja Comenge (La Bruixa d’Or Manresa) i Salva Maldonado (FIATC Joventut Badalona)– s’han posicionat a favor del dret a decidir en entrevistes que ha emès aquest cap de setmana el programa ‘Tot gira’ de Catalunya Ràdio. Els tres entrenadors han analitzat la pretemporada dels seus equips abans de l’inici de la lliga i, enmig d’un qüestionari amb preguntes variades, se’ls ha demanat si estan a favor o en contra del dret a decidir pel poble de Catalunya. Pascual, Comenge i Maldonado han donat respostes rotundament afirmatives a favor de que el poble català pugui participar a una consulta per decidir el seu futur i, a més, Maldonado s’ha posicionat clarament afirmant que “votaria sí a la independència”.

El posicionament dels tres entrenadors a favor d’un referèndum d’autodeterminació és una mostra més de normalitat. Els esportistes han de poder expressar-se clarament en aquest procés, igual que ho fan altres sectors de la societat. És una bona notícia que els tres equips catalans tinguin entrenadors del país i esperem que tots tres puguin assolir els objectius que s’han marcat per aquesta temporada.