12.10.13

El Correstel proclama els vencedors del circuit Corre per la Independència

Més de mig miler de participants en una jornada reivindicativa amb final a Agramunt

Tal com es preveia el Correstel ha significat una gran jornada festiva i reivindicativa pel més de mig miler de participants que han recorregut els 15 quilòmetres que separen Concabella (La Segarra) d’Agramunt (Urgell). Aquesta cursa ha estat la cinquena i última de les que atorguen punts pel circuit Corre per la Independència, que avui ha conegut els guanyadors de la seva primera edició.

Els sis guanyadors de la primera edició del circuit reivindicatiu, un per cada categoria, han estat Marc Sanjaume (sènior masculí), Maria Soldevila (sènior femení), David Marginedas (veterà A masculí), Gemma Rodríhuez (veterà A femení), Francisco Díaz (veterà B masculí) i Maria Marcé (veterà B femení). Tots ells han estat els més regulars després de les cinc curses puntuables que s’han disputat.

A les 10 del matí han sortit de Concabella els més de 300 participants de la caminada del Correstel, que tenia el mateix recorregut que la cursa però permetia visitar els castells de Concabella i les Pallargues. A les 11 s’ha donat el tret de sortida de la cursa, amb gairebé 250 inscrits que menys d’una hora més tard han començat a arribar a Agramunt, on s’hi ha viscut un gran ambient gràcies a la celebració de la Fira del Torró. El primer en creuar la línia d’arribada ha estat Víctor Agreda, seguit de Marc Sanjaume i Jordi Aumedes. En categoria femenina, la primera classificada ha estat Sònia Tarragó, per davant de Núria Aumedes i Imma Estany.

Un dels fets destacats, tant de la cursa com de la caminada, ha estat l’ambient reivindicatiu ja que la majoria dels participants han fet el recorregut lluint estelades, ja fos en forma de bandera o en alguna de les peces de roba. A més, a la zona d’arribada els participants han pogut adquirir samarretes commemoratives del circuit Corre per la Independència. El circuit ha estat organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb el suport d’El 9 Esportiu. Podeu consultar les classificacions completes del circuit al web oficial.