10.10.13

La Selecció Catalana de curses de muntanya, a pel vuitè títol mundial per equips

Catalunya ocupa la primera posició a la general per equips de la Copa del Món

La Copa del Món de la Federació Internacional de Curses de Muntanya (ISF) es decidirà aquest cap de setmana a la localitat italiana de Limone sul Garda (Llombardia), on es disputa la Limone Extreme, la darrera cursa per a la modalitat skyrace i de les verticals.

La Selecció Catalana de curses de muntanya, que actualment ocupa la primera posició en la general per equips de la copa del món amb 728 punts, té moltes possibilitats d’aconseguir el vuitè títol per equips. De moment, compta amb un avantatge de 118 punts respecte al Team Salomon i de 186 punts sobre la selecció d’Euskadi. Després d’aconseguir set títols de manera consecutiva des del 2005 al 2011, l’any passat van quedar en tercer lloc. Enguany, però, Catalunya té moltes possibilitats de tornar a ocupar la primera posició del podi en la classificació general per equips de la copa del món.

A la skyrace, puntuable per a la copa del món individual i per equips, els germans Nil Cardona i Oriol Cardona (de l’Ski Club de Camprodon SE), Montse Martínez (de l’AE Mountain Runners del Berguedà) i Pere Rullan (del CE Pontsicà), debuten amb la samarreta de la selecció catalana de curses de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els esportistes de la selecció catalana de curses de muntanya per a les dues competicions finalistes d’aquest cap de setmana el completen: Laia Andreu (del CE de Callús), Marc Carós (de l’AE Diedre), Ragna Debats (del CE de Xerta), Joan Freixa (de l’AE Diedre), Sílvia Leal (del CE del Solsonès), Rafa Parés (de l’AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Pinsach (del CE Cassanenca) i Alba Xandri (de l’AE Mountain Runners del Berguedà).

Demà divendres, 11 d’octubre, és el torn de la cursa vertical, de 3,08 km i 1.080 metres de desnivell positiu i que es realitzarà en horari nocturn. Aquesta cursa comptarà amb la participació dels esportistes catalans Joan Freixa, Sílvia Leal, Marc Pinsach i Alba Xandri. Tant Alba Xandri, que va segona en la classificació general, a només vuit punts de la primera classificada, com Joan Freixa, que va tercer a la general, tenen moltes possibilitats d’aconseguir una posició de podi en la classificació final.

El diumenge, 13 d’octubre, se celebrarà la cursa reina del cap de setmana, de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.000 metres. En aquesta cursa participaran la resta de corredors de la selecció catalana, així com els reconeguts: Kilian Jornet, Luis Alberto Hernando, Emilie Forsberg o Stevie Kremer. Mentre Kilian Jornet ja té assegurat el seu cinquè títol, en la categoria femenina la copa se la disputen la sueca Forsberg i la nord-americana Kremer.

Informació i fotografia: FEEC