10.10.13

El Correstel, una pluja d’estelades pel 12 d’octubre

Darrera cursa del circuit Corre per la Independència

La primera edició del circuit de curses Corre per la Independència acabarà aquest dissabte 12 d’octubre. El Correstel serà la darrera de les cinc proves puntuables d’aquesta competició, que s’ha posat en marxa aquest any 2013. El Correstel és una cursa de 15 km que sortirà de Concabella (La Segarra) i arribarà a Agramunt (Urgell), coincidint amb la Cursa del Torró d’Agramunt. A part de la cursa hi haurà una caminada que seguirà el mateix recorregut i inclourà l’opció de visitar els castells mil·lenaris de Concabella i les Pallargues. La cursa i la caminada tindran un element diferencial: es demanarà a tots els participants que portin l’estelada per fer que la cursa i la caminada tinguin un gran ambient reivindicatiu.

A hores d’ara ja són més de 500 persones les que s’han inscrit per participar en aquesta jornada de festa i reivindicació. La caminada començarà a les 10 del matí, i la cursa ho farà a les 11. A la sortida de Concabella hi haurà diversos grups d’animació que entretindran els participants, mentre a l’arribada hi podran trobar tot l’ambient de la Fira del Torró d’Agramunt i s’hi farà una botifarrada popular. Per facilitar la mobilitat dels participants a la cursa, s’han organitzat autocars des d’alguns punts de Catalunya. Podeu consultar-los en aquest enllaç, on també s’hi fan les inscripcions per la cursa i la caminada.

La cursa i el circuit Corre per la independència estan organitzats per la Sectorial d’Esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. El Correstel també compta amb la col·laboració de les assemblees territorials de l’ANC de la Segarra i l’Urgell i els Ajuntaments de Concabella i Agramunt.

El circuit Corre per la Independència ha tingut una gran participació en el primer any de vida. A part de les cinc curses puntuables, una trentena més s’hi ha adherit per donar suport a l’esperit reivindicatiu de la competició. Per tot plegat, ja hi ha hagut gairebé 18.000 corredors que han participat a les curses del circuit, quan encara en queden set per disputar-se. De moment encapçala la classificació general David Marginedas, mentre en categoria femenina la primera classificada és Maria Marcé. Al web oficial del circuit podeu consultar-hi totes les classificacions completes.