08.10.13

Catalunya aconsegueix la 4a posició al Campionat del Món d’Alpinisme

Anna Bonet i Fiona Pujol hi han participat convidades per la Federació d’Alpinisme de Rússia

Després d’una setmana de competició, la parella d’escaladores catalanes formada per Anna Bonet i Fiona Pujol ha assolit la quarta posició al Campionat del Món d’Alpinisme, celebrat a Crimea (Ucraïna) del 30 de setembre al 6 d’octubre. Aquest és un resultat magnífic per a les escaladores del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC), que compta amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en una de les competicions més prestigioses del món en la modalitat d’escalada en roca.

Pujol i Bonet han pogut participar-hi representant Catalunya gràcies a una invitació de la Federació d’Alpinisme de Rússia, organitzadora de l’esdeveniment. D’aquesta manera, la FEEC ha estat a punt de tenir dues medallistes al Campionat del Món.

Aquesta és una competició que segueix la tònica del Ral·li de Terradets, un dels més populars de la península en aquesta modalitat esportiva, i en la qual es proclama vencedora la parella que escala més metres i on es premia tant la dificultat com la rapidesa a l’hora d’escalar les vies triades.

Per aconseguir aquest gran resultat, les catalanes van haver d’escalar el darrer dia la difícil via del Diedre Vermell, que van escalar amb autoritat, a pesar de trobar la via en unes condicions força humides. En aquest tipus de proves és molt important conèixer el terreny a la perfecció, per això té molt de mèrit el resultat aconseguit per les participants catalanes.

En aquesta competició internacional, Fiona Pujol, del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines, i Anna Bonet, del Club Excursionista Madteam, van participar-hi juntament amb la parella d’escaladors bascos Ekaitz Maiz i Antton Zabala, que van aconseguir una molt meritòria 9a posició en la competició masculina.

La classificació general de la competició no es va decidir fins al darrer moment. Les russes Irina Bakaleinikova i Alena Andreeva van guanyar el títol, seguides per les també russes Maria Smelovskaya i Galina Kukhareva. La tercera posició va ser per a l’equip ucraïnès format per Anna Yasinskaya i Oksana Revchuk, repetint els mateixos resultats que l’any passat.

En categoria masculina, els vencedors van ser els ucraïnesos Aleksandr Zakolodnyi i Anatoly Ochenash, seguits per les cordades russes Loginov-Zhigalov i Tsygankov-Vlasenko Pavel.

Podeu consultar els resultats en aquest enllaç.

Informació i fotografia: FEEC