07.10.13

Gerard López, nou seleccionador català de futbol

L’ex jugador del Barça dirigirà la Selecció Catalana els propers 2 anys

Gerard López és el nou seleccionador català, tal com ha anunciat aquesta tarda la Federació Catalana de Futbol. Gerard, que es farà càrrec de la selecció absoluta els propers dos anys, tindrà com a ajudant el també ex futbolista Sergio González, que fa només nou mesos va marcar el gol de la Selecció Catalana en l’empat 1-1 contra Nigèria.

Al llarg de la seva trajectòria com a jugador, Gerard, de 34 anys, ha disputat 8 partits amb la Selecció Catalana absoluta, en els quals ha anotat 2 gols. Format al planter del Barça, va fer el salt al futbol d’elit al València, amb el que va ser finalista d’una Lliga de Campions. Posteriorment va tornar al Barcelona, on hi va ser cinc temporades, abans d’acabar la seva carrera al Mònaco, el Recreativo de Huelva i el Girona.

El president de la Federació Catalana, Andreu Subies, s’ha reunit aquesta tarda amb el nou seleccionador i, durant la trobada, ha destacat que Gerard López compleix amb el perfil que es buscava, ja que té una bona relació amb els jugadors i està vinculat amb la casa. Subies també ha anunciat que espera que Gerard López pugui desenvolupar més tasques relacionades amb la Selecció i la Federació durant aquests dos anys.

Pel que fa al seu ajudant, Sergio González, actualment és el segon entrenador de l’Espanyol B. Sergio González també porta molts anys vinculat amb la Selecció i a principis d’any va ser homenatjat durant el partit de la Selecció Catalana contra Nigèria per haver estat el jugador en actiu que més vegades havia lluït la samarreta de la Selecció. Format a L’Hospitalet, Sergio va consolidar la seva carrera com a jugador a l’Espanyol i al Deportivo de la Corunya.

El nou Seleccionador ha destacat que des d’avui ja es posarà a treballar per confeccionar la millor Selecció Catalana possible. Per Gerard, defensar la Selecció Catalana és molt important ja que es tracta d’una potència a nivell mundial.