02.10.13

L’hoquei patins és català

77 dels 82 campions del món amb Espanya han nascut a Catalunya o s’hi han format

Nou dels deu jugadors de la selecció espanyola que aquest cap de setmana s’ha proclamat campiona del món a Angola són catalans, tots menys l’asturià Toni Pérez. Aquest fet cada vegada és menys sorprenent i evidencia que si la Selecció Catalana d’hoquei patins pogués participar amb normalitat en competicions internacionals seria la gran favorita per proclamar-se campiona del món. De fet, El 9 Esportiu ha publicat un reportatge en el qual exposa que 73 dels 82 jugadors que han guanyat el Mundial amb la selecció espanyola havien nascut a Catalunya, i n’hi ha quatre més que van néixer fora del Principat però hi van venir de ben petits i és aquí on es van iniciar en l’hoquei patins. Per tant, 77 dels 82 jugadors (pràcticament un 94%) són catalans.

Una altra dada rellevant que aporta El 9 és que només en 13 dels 16 títols mundials aconseguits per la selecció espanyola hi havia algun jugador no català, i els nou entrenadors que han fet Espanya campiona són catalans. S’hi posin com s’hi posin, Catalunya produeix els millors jugadors del món.

A més, dels deu jugadors que s’han proclamat campions a Angola cinc també han defensat la samarreta de la Selecció Catalana en competicions com la copa Amèrica o la Golden Cup. És el cas de Sergi Fernández, Jordi Bargalló, Marc gual, Jepi Selva i Jordi Adroher. Carles Grau, Enric Torner, Xavi Barroso, els més joves del grup, i el capità Pedro Gil són els quatre que no han participat amb Catalunya en aquests tornejos.

Podeu llegir el reportatge d’El 9 Esportiu clicant sobre aquest enllaç.