26.09.13

12è lloc de Catalunya a la Copa d’Europa de futbol australià

Els catalans han patit la poca preparació i el fet de no tenir una lliga regular

La Selecció Catalana de futbol australià ha participat a la Copa d’Europa, que s’ha disputat el cap de setmana a Bordeus (França). Tot i que els resultats no han estat gaire bons i Catalunya ha acabat en dotzena posició, els membres de la Selecció Catalana creuen que ja es pot considerar un èxit que, gràcies a una campanya de micromecenatge, hagin obtingut els recursos necessaris per participar-hi. L’absència d’una lliga regular que permeti als jugadors catalans competir habitualment ha influït negativament en el ritme de joc de Catalunya, que es troba en desavantatge respecte els rivals continentals.

A la fase de grups, Catalunya va perdre contra Islàndia per 66-9 i contra Anglaterra, que s’acabaria proclamant campiona, per 116-2. Amb aquests resultats la Selecció va haver de jugar la copa de consolació, que classifica els equips de la 9a a la 12a posició. En aquesta fase, els jugadors catalans van caure contra els Crusaders (un conjunt de jugadors de diferents nacionalitats que aquest any estava format gairebé íntegrament per francesos que s’havien quedat fora de la seva selecció) per 81-10, un resultat que els deixava fora de la final. Finalment, contra Noruega, Catalunya va veure’s castigada pel cansament i les lesions de dos dels seus jugadors, per la qual cosa el resultat tampoc va acompanyar l’equip català, que va perdre 73-19.

Cal destacar que la guanyadora d’aquest any ha estat Anglaterra, que s’ha imposat a l’amfitriona França per un còmode 92-15 a la final, mentre Croàcia s’ha assegurat el 3r lloc en derrotar Itàlia. A més, un dels jugadors de la Selecció Catalana, Sergi Fernández, ha estat escollit per formar part de la selecció de millor jugadors de l’Europeu. Tal com explica Joan Lluís Adserà, directiu de la Lliga de Futbol Australià de Catalunya i jugador de la Selecció, “a partir d’ara queden moltes coses per millorar, com consolidar la lliga catalana, trobar nous equips i progressar esportivament perquè l’any vinent puguem millorar la nostra actuació internacional”.

Els 15 jugadors catalans que han participat a la Copa d’Europa són Joan Lluís Adserà, Francisco Gabarri, David Armenjach, Gerard Calaf, José Miguel Martínez, Pau Manetas, Pere Josep Brunet, Sergio Fernández, David Garcia, Aleix Ferrer, Marcos López, Javier Rodríguez, Vicenç Gómez, Manuel Rua i David Pérez.

Podeu consultar els resultats complets de la Copa d’Europa en aquest enllaç.