19.09.13

La Selecció Catalana participa a la Copa d’Europa de futbol australià

Ha aconseguit el finançament necessari gràcies al micromecenatge

Catalunya participarà aquest dissabte a la Copa d’Europa de futbol australià, una competició de seleccions que enguany es disputa a Bordeus (França). Aquest torneig enfronta cada any les nacions on es practica aquest esport i en les últimes edicions Croàcia i Irlanda n’han estat els dominadors. Catalunya hi participa regularment des de l’any 2005. En aquesta edició, la Selecció Catalana ha aconseguit una part dels recursos necessaris per participar-hi gràcies a una campanya de micromecenatge. A través de la plataforma TotSuma, tothom ha pogut aportar petites quantitats al projecte per a què la Selecció Catalana pogués participar a la Copa d’Europa.

Catalunya ha quedat enquadrada al mateix grup que Anglaterra i Islàndia. Segons Joan Lluís Adserà, directiu de la Lliga de Futbol Australià de Catalunya i jugador de la Selecció, “les expectatives realistes d’aquest any són intentar classificar-nos entre el 5è i el 8è lloc, ja que Anglaterra té molt nivell però creiem que podem guanyar Islàndia”. Si aquestes previsions es compleixen, Catalunya seria segona de grup i s’hauria d’enfrontar contra les altres tres subcampiones de grup, la qual cosa els permetria lluitar per la Copa d’Europa de plata.

Segons com vagin les coses, Catalunya podria enfrontar-se contra Espanya en aquesta fase final. Malgrat tot, Adserà considera que “això és especular massa i nosaltres simplement hem d’aspirar a fer un bon paper per agrair a tothom qui ha contribuït que puguem viatjar a Bordeus i representar la Selecció Catalana a la Copa d’Europa”.

Els 15 jugadors catalans que participaran a la Copa d’Europa són Joan Lluís Adserà, Francisco Gabarri, David Armenjach, Gerard Calaf, José Miguel Martínez, Pau Manetas, Pere Josep Brunet, Sergio Fernández, David Garcia, Aleix Ferrer, Marcos López, Javier Rodríguez, Vicenç Gómez, Manuel Rua i David Pérez.