30.07.13

Catalunya és 3a al Campionat del Món de beach tennis

Les catalanes Gemma Egea i Laura Herrero guanyen la prova de dobles

La Selecció Catalana de beach tennis ha tingut una participació exitosa al Campionat del Món de beach tennis que s’ha disputat a Marina di Ravenna (Itàlia), on ha pujat al podi per tercer any consecutiu. No ha pogut repetir el triomf de l’any passat, quan va empatar la final amb Itàlia, però finalment ha repetit la tercera posició del 2011. Itàlia ha fet valer el paper d’amfitriona i ha aixecat el trofeu de campiona mundial per onzè any consecutiu. Els italians han superat a la final Puerto Rico, que ha estat la gran revelació del torneig. Finalment, el bronze ha estat compartit entre Catalunya i Bèlgica.

A part de la competició per nacions, també s’han disputat les individuals i per parelles. Ha estat en la categoria de dobles femenins on les catalanes Gemma Egea i Laura Herrero han aconseguit el títol de campiones del món, en superar les italianes Liana Scarmin i Simona Longhi a la final per 6-4, per la qual cosa ha sonat Els Segadors a Marina di Ravenna.

Més enllà dels resultats esportius, el Campionat del Món d’enguany ha servit per aconseguir un altre èxit per Catalunya. Els delegats mundials han demanat al president de la Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT) que la propera edició se celebri a Barcelona sota l’organització de l’Associació Beach Tennis de Catalunya, una petició aprovada per unanimitat. Aquest és un nou repte per l’ABTCat, que darrerament ja ha organitzat tres edicions del Campionat d’Europa i dues proves de la Copa del Món. Les dates previstes pel Mundial són del 25 al 29 de juny del 2014 i per aquesta raó el Campionat d’Europa passaria a disputar-se a una altra seu.