30.07.13

Catalunya arrasa al Mundial de biketrial

La Selecció Catalana ha aconseguit dues victòries individuals i la segona posició per països

Un any més, els principals campions del món de biketrial són catalans. Dani Comas i Mireia Abant s’han imposat en les categories elit i femenina i han tornat a demostrar que Catalunya és el país dominador d’aquest esport. A més, en la classificació per països Catalunya ha sumat 41 punts, els mateixos que la República Txeca, però els centreeuropeus han acabat en primera posició perquè s’han imposat a l’última prova. En tercera posició i només un punt per sota ha acabat Espanya. Sigui com sigui, ja són quatre anys consecutius en els que Catalunya es proclama campiona del món de biketrial o empata amb el país vencedor.

A la categoria elit, Dani Comas va corroborar que és, indiscutiblement, el millor pilot del món. Després de la polèmica sanció de la primera prova a Igualada que el va relegar a la segona posició, a la segona i definitiva prova a Blansko (República Txeca) Comas es va exhibir. El pilot de Gavà va imposar-se al txec Vaclav Kolar, que havia estat primer a Igualada. Com que els dos van acabar empatats a 45 punts, per desempatar es va fer servir el mateix criteri que a la classificació per nacions i Comas es va proclamar campió per haver estat el guanyador de la darrera prova.

A la categoria femenina, les germanes Abant segueixen guanyant-ho tot. Però si fa dues setmanes va ser la Gemma qui es va endur el Campionat d’Europa, en aquest cas ha estat la Mireia qui s’ha proclamat campiona del món. A la República Txeca la Mireia va ser segona darrere la seva germana, però com que havia guanyat a la prova d’Igualada, es va assegurar un nou títol. Ja fa deu anys que les germanes Abant han monopolitzat els títols mundials i des d’aleshores se’ls han repartit a parts iguals: cinc per cadascuna.

A part d’aquests triomfs, hi ha hagut altres resultats destacats dels pilots que han representat Catalunya. A la categoria elit, Armand Mollà ha estat 6è, Rafa Tibau 9è i Àngel Batlle 14è. A la sènior, Ferran Granollers ha estat 6è, Nacho Heredia 8è i Ferran Escudero 11è. Bernat Seuba ha acabat a la 4a posició de la categoria júnior, mentre a la femenina Lua Vizcaíno ha estat 5a i Carla Caballé 6a. A la categoria minime Marc Novoa ha obtingut el 6è lloc i Marc Seuba el 9è, a la benjamí Alan Rovira ha estat 4t i Gerard Trueba 9è. Finalment, a la categoria poussin, Martí Esquerda ha acabat a la 7a posició.

Podeu consultar els resultats definitius del Campionat del Món de biketrial en aquest enllaç.