29.07.13

Catalunya tanca la participació als Jocs Mundials

Ha guanyat projecció internacional i la Selecció de futbol sala ha estat a punt de donar la sorpresa

Catalunya ha tancat amb molt bona nota la participació als Jocs Mundials, que es disputen durant aquests dies a Colòmbia. El nostre país ha estat representat en el futbol sala, on la Selecció Catalana es va guanyar el dret de participar-hi gràcies a la quarta posició aconseguida en l’últim Campionat d’Europa. Catalunya ha viscut aquesta experiència com una gran oportunitat de participar en una competició que compta amb el suport del Comitè Olímpic Internacional, de que els jugadors catalans s’enfrontessin als millors del món i, per sobre de tot, amb la voluntat de projectar-se internacionalment i fer conèixer a tothom quin és el procés que viu Catalunya. En aquest sentit, el president de la Plataforma ProSeleccions, Xavier Vinyals, ha estat a Colòmbia per donar suport a la participació de Catalunya i establir relacions internacionals.

Pel que fa a la participació de la Selecció Catalana, ha acabat en tercera posició al grup A. Després de la derrota en el partit inaugural contra l’amfitriona Colòmbia (10-3), els homes que entrena Juan Antonio Fernández es van refer superant Austràlia (5-3). Però en el tercer i definitiu partit per aconseguir la classificació per les semifinals, Catalunya va caure contra el Brasil (4-2), en un matx on els catalans es van avançar dues vegades al marcador. Malgrat tot, les sensacions de la Selecció Catalana han estat molt positives, per la qual cosa afrontaran amb molta ambició el campionat d’Europa de l’any que ve.

Els Jocs Mundials han servit per a que diversos dirigents de l’esport internacional situïn Catalunya al mapa i coneguin la realitat esportiva del país, rica i amb molta projecció. A la cerimònia d’inauguració de la competició de futbol sala, Catalunya va desfilar com un país més al costat de les altres 11 nacions participants: Austràlia, Brasil, Argentina, Uruguai, Paraguai, Colòmbia, Rússia, República Txeca, Taiwan, Veneçuela i Canadà. A més, l’Associació Mundial de Futbol Sala ha concedit l’organització del Campionat del Món sub-21 del 2014 a Catalunya.

Fotografia: Lluís Simon