24.07.13

El circuit Corre per la Independència arriba a l’Espluga de Francolí

Aquest dissabte a la tarda es disputa la tercera prova puntuable pel circuit

Pràcticament un mes després de la darrera, la de la Vila Olímpica a Barcelona, tornen les curses puntuables del circuit Corre per la Independència. Aquest dissabte 27 de juliol, a les 7 de la tarda, es disputarà la 36a Cursa Popular de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. Aquesta és una cursa que combina l’ambient de les curses populars de Festa Major dels anys 80 amb una perfecta i moderna organització. El circuit de 15 km és d’anada i tornada per la carretera que voreja les muntanyes de Prades, passant pel monestir de Poblet on els atletes fan uns metres trepitjant el pati.

Aquesta és la tercera prova que puntua al circuit Corre per la independència, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes amb el suport d’El 9 Esportiu. La primera va ser la cursa de la Fira de Sant Isidre, que es va disputar el 5 de maig a Cardedeu i hi van participar 1.500 corredors i la segona va ser la de la Vila Olímpica amb 5.000 inscrits. Però com que el circuit té una vocació popular, a més a més s’ha disputat una quinzena de curses adherides, que no serveixen per a que els atletes aconsegueixin punts però donen suport al missatge del circuit. En total, les 16 curses puntuables i no puntuables del circuit que s’han disputat fins al moment ja han acumulat més de 10.000 participants.

Aquest dissabte tothom qui ho vulgui podrà passar per l’estand que hi haurà a la zona de sortida i arribada i comprar-hi les samarretes grogues i les gorres reivindicatives del circuit, i adhesius pel xip groc de les curses amb el logotip de Corre per la Independència. També se sortejaran vuit obsequis entre els inscrits al circuit (un parell de vambes VamCats, tres lots de menjar, tres samarretes i un parell de maniguets).

Al web del circuit www.correperlaindependencia.cat hi trobareu tota la informació i el reglament de les proves, i el formulari d’inscripció al circuit.