23.07.13

Catalunya participarà als Jocs Mundials

La Selecció Catalana de futbol sala fa possible aquesta fita històrica

La Selecció Catalana de futbol sala disputarà del 26 al 30 de juliol els Jocs Mundials a Colòmbia. Aquesta serà la primera vegada que Catalunya pot participar a aquesta competició, patrocinada pel Comitè Olímpic Internacional i que inclou disciplines que no són olímpiques i aspiren a ser-ho. Els Jocs es fan cada quatre anys i en aquesta ocasió el futbol sala serà un dels esports de demostració escollits pel comitè organitzador, ja que té molta afició a Colòmbia. Catalunya té dret a participar-hi per haver acabat en quarta posició a l’últim Campionat d’Europa.

Els jugadors i tècnics de la Selecció Catalana van ser rebuts ahir pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, que va remarcar que “la vostra presència a Colòmbia crea un precedent important en el camí constant i sense fre d’internacionalitzar l’esport català. Competireu a l’estranger i teniu la responsabilitat de projectar Catalunya i el nostre potencial esportiu a nivell internacional”. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, va reivindicar que “és la primera vegada que una Selecció Catalana prendrà part en aquest competició d’àmbit mundial”.

Als Jocs Mundials hi participen 4.000 atletes de 120 països de 31 disciplines. En futbol sala, Catalunya s’enfrontarà a la fase de grups al Brasil, Austràlia i Colòmbia. El capità de la selecció catalana, Ivan Mateo, està convençut que serà un grup molt fort però “tot i ser un equip renovat, formem un gran grup”.

LA SELECCIÓ CATALANA

Jugadors
1 Toni Téllez (Esplais)
2 Òscar Rodríguez (Tiana)
3 Eduardo Madueño (Sansur)
4 Ivan Mateo (Sansur)
5 Víctor López (Vilafant)
6 Antonio Bonillo (Esplais)
7 David Granados (La Garriga)
8 Bernat Castell (Arrahona)
9 Isaac Moreno (Esplais)
10 Axel Tubau (Apunts)
11 Adrià Garcia (Vilafant)
13 Jordi Font (Vilafant)

Entrenadors
Juan Antonio Fernández
Emilio López