22.07.13

Marc Pinsach i Marta Garcia guanyen l’Olla de Núria més reivindicativa

Els dos atletes han creuat la línia d’arribada amb una estelada

Marc Pinsach i Marta Garcia han revalidat la victòria a l’Olla de Núria, una de les curses de muntanya de referència, que s’ha disputat aquest diumenge. 633 atletes han pres part a la sortida de la prova que organitzen cada any, des de en fa 7, la Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria. Catalunya ha estat la vencedora de la Copa de les Nacions, el trofeu que es concedeix des de fa cinc anys al país vencedor de la Mountain Running International Cup. A més, l’Olla de Núria, cursa adherida al circuit Corre per la Independència, ha tingut enguany un marcat caràcter reivindicatiu i hi ha hagut molts atletes que han creuat la línia d’arribada aguantant una estelada, i el públic s’ha fet notar amb diverses pancartes.

Les curses han estat marcades pel bon temps i la bona temperatura, que han facilitat les condicions als corredors. A la categoria masculina, Marc Pinsach ha estat el més ràpid i ha repetit el triomf de l’any passat. L’han acompanyat al podi Agustí Roc i Nil Cardona, que han finalitzat la cursa a més de 5 minuts de Pinsach.

A la categoria femenina, la guanyadora també ha estat la mateixa de l’any passat. Marta Garcia s’ha imposat a Tina Bes i a Laia Andreu. De fet, ha estat un final molt ajustat, ja que Garcia només ha estat 9 segons més ràpida que Bes.

L’Olla de Núria, que sempre s’ha caracteritzat per un elevant component sobiranista, ha tingut enguany unes reivindicacions independentistes més marcades. L’escriptor Màrius Serra ha llegit el manifest de L’esport per la Independència, elaborat per l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. A més, s’han instal·lat parades informatives i de venda de material reivindicatiu. Al tram final de la cursa, algunes assemblees territorials de l’ANC han contribuït a la pluja d’estelades repartint-ne entre els corredors.

Podeu consultar els resultats de l’Olla de Núria 2013
Podeu veure la galeria d’imatges de la cursa, d’Arnau Urgell per NacióDigital.