22.07.13

Catalunya puja dues vegades al podi dels Europeus de ràquetbol

Doble medalla de bronze pels jugadors catalans

La Selecció Catalana de ràquetbol ha obtingut la medalla de bronze tant en la categoria masculina com en la femenina als Campionats d’Europa per equips que s’han celebrat a Bèrgam (Itàlia).

A la categoria masculina, Catalunya va ser representada per Ignasi Herms i Dani Pascual. Les victòries sobre França i l’amfitriona Itàlia van ser decisives per aconseguir el bronze. L’or va ser per Irlanda i la plata per Alemanya. L’absència a última hora per lesió de Víctor Montserrat, dues vegades campió d’Europa, va ser decisiva per a no poder revalidar el títol obtingut al 2009 a París.

A la categoria femenina, el podi es va repetir: Irlanda va tornar a ser primera, demostrant que en aquest moment dominen el panorama europeu, segones classificades van ser les representants d’Alemanya i terceres les catalanes. En aquest cas, cal destacar la bona actuació de l’Anna Ventura i de la Maria Pajares, aquesta última de categoria júnior i debutant a l’absoluta. La campiona europea al 2009, Beth Consegal, amb problemes musculars, va ser igualment una baixa decisiva per a intentar assolir el campionat.

El proper objectiu internacional de la Selecció Catalana serà el Campionat del Món que es disputarà a Toronto (Canadà) el juny del 2014.

Podeu veure les classificacions finals de la competició en aquest enllaç.