22.07.13

Catalunya comença amb bon peu el Mundial de biketrial

La Selecció Catalana lidera la classificació per països

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat a Igualada la primera prova del Campionat del Món de biketrial. La Selecció Catalana, clara dominadora d’aquest esport els últims anys, ha mantingut la tendència i ha tornat a imposar-se en la classificació per països, per davant d’Espanya i la República Txeca. Catalunya ha aconseguit dos triomfs per categories i quatre podis més, la qual cosa li ha permès tenir aquest avantatge després de la primera de les dues proves del Mundial. La segona i definitiva serà el proper cap de setmana a Blansko (República Txeca).

A la categoria elit, on hi participen els millors pilots del món, el català Dani Comas va ser el que va rebre menys punts de penalització després de les dues rondes. Però a última hora, els jutges van castigar Comas amb 10 punts de sanció, de manera que el pilot de Gavà es va haver de conformar amb la segona posició, per darrere del txec Vaclav Kolar.

A la categoria femenina, tot el podi el van ocupar pilots que representen Catalunya. Mireia Abant va ser-ne la vencedora, però la joveníssima Lua Vizcaíno, de només 17 anys, es va colar en segona posició, davant l’altra de les germanes Abant, la Gemma. D’aquesta manera, la Mireia es va poder venjar del triomf de la seva germana Gemma, fa tan sols una setmana, al Campionat d’Europa.

L’altre triomf d’un pilot català va ser per Bernat Seuba, a la categoría júnior. Aquest pilot d’Òdena va ser molt superior als seus rivals i companys de podi, el danès Jonas Kristiansen i l’espanyol Nacho Forton. Seuba ha millorat la segona posició de la temporada passada en aquesta mateixa prova, i pot proclamar-se campió del món la setmana que ve. L’altre podi català en el campionat va ser per Martí Esquerda a la categoria poussin, on va quedar per darrere de l’espanyol Eduardo Richart i l’andorrà Gaudi Vall.

Podeu consultar els resultats complets de totes les categories.

Podeu veure la galeria d’imatges dels podis, de l’Ajuntament d’Igualada.

Podeu veure la galeria d’imatges de la categoria elit, de l’Ajuntament d’Igualada.

Podeu veure la galeria d’imatges de la inauguració, de l’Ajuntament d’Igualada.