19.07.13

Una pluja d’estelades a l’Olla de Núria

Aquest diumenge, al Gran Premi de les Nacions

Les seccions d’Osona i Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) seran presents a l’Olla de Núria 2013, el Gran Premi de les Nacions. Aquesta cursa de muntanya, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, celebra el proper diumenge 21 de juliol la seva setena edició havent-se convertit en tot un referent dins del món de les curses de muntanya i de l’esport en general.

Al ja marcat to reivindicatiu que té l’Olla de Núria, l’ANC intentarà aportar-hi el seu granet de sorra. En un primer moment, just abans que es doni el tret de sortida a la prova, es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura d’un manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

L’acció més vistosa de l’ANC durant la cursa serà la pluja d’estelades: els corredors que ho desitgin creuaran la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de diversos voluntaris que, uns 30 metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin.

L’Olleta, la cursa infantil, no serà menys, i els infants també podran fer la seva pròpia pluja d’estelades.

Fotografia: Toni Anguera