17.07.13

La Federació Catalana de Patinatge crea la Comissió per la Transició Nacional

Amb l’objectiu de preparar-se dins les estructures de l’Estat Català

La Federació Catalana de Patinatge fa un pas endavant cap a la independència i constitueix la Comissió per a la Transició Nacional amb l’objectiu de preparar aquest esport dins les pròximes estructures de l’Estat Català. És la segona federació que fa aquest pas en pocs mesos, després de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

En la reunió de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Patinatge el passat 26 de juny a Barcelona, es va acordar la creació de la Comissió per a la Transició Nacional de la Federació Catalana de Patinatge (CTN-FECAPA) que, a partir d’avui, es constitueix formalment. Entenem que ara és l’hora de fer un pas endavant i, juntament amb altres entitats i institucions del país, liderar el procés de Transició Nacional amb l’objectiu d’adaptar el nostre esport dins el futur Estat Català.

En els darrers anys la FECAPA ha estat la punta de llança de l’esport federat català en el procés del reconeixement internacional de les seleccions esportives i en l’actual conjuntura política que vivim de transició nacional cap a l’Estat propi també hi vol contribuir de forma activa. Com és sabut, amb els fets de Fresno i Roma, la FECAPA va convertir-se en l’entitat esportiva del nostre país més compromesa en la defensa de l’oficialitat de les seleccions i alhora també va ser la primera en posar “contra les cordes” l’Estat espanyol, el seu govern i els dos grans partits espanyols -PP i PSOE- que van intentar, mancats d’arguments vàlids, barrar el pas a les nostres legítimes aspiracions fent ús del joc brut per evitar que el patinatge català tingués veu pròpia al món.

El temps ha fet quedar palès que sense la independència política no hi pot haver la independència esportiva, tal com augurava la campanya de protesta ciutadana contra l’exclusió de la selecció catalana d’hoquei patins a Montreux, ara fa una dècada.

És el moment, doncs, que Catalunya es doti de les estructures d’un Estat propi: no tenim cap altra més opció si volem que se’ns conegui i reconegui com el que realment som a Europa i al món. Amb l’estat propi, la FECAPA reprendrà les converses amb la Federació Internacional (FIRS) per poder ser admesa de nou, com a membre de ple dret.

Fet i fet, considerem que aquest pas representarà un salt qualitatiu pel nostre esport. Per aconseguir-ho caldrà, però, treballar i suar de valent la samarreta, com sempre hem fet. Si tots hi juguem, aquest partit el guanyarem. Per aconseguir-ho, cal que els clubs i els esportistes del nostre esport s’impliquin de debò amb aquest procés de Transició Nacional. És per això que des d’avui fem una crida a tots els clubs d’hoquei patins, línia, patinatge artístic i velocitat a sumar-s’hi i adherir-se a la Comissió.

Text i fotografia: Federació Catalana de Patinatge