08.07.13

El català Josep Martínez és quart al Mundial de pitch & putt

L’irlandès John Walsh n’ha estat el campió

El 2n Campionat del Món Individual Strokeplay de pitch & putt, organitzat per la Federació Internacional de Pitch & Putt (FIPPA), s’ha disputat del 4 al 7 de juliol al Pitch & Putt Tambre (Sigüeiro, Galícia). L’àmplia representació de jugadors de Catalunya, integrada per 27 jugadors, ha comptat amb jugadors d’alt nivell com el vigent campió del món el jugador català del P&P Gualta Fernando Cano.

El campió del torneig ha estat John Walsh (Irlanda) amb 198 cops i el sub-campió James Rogerson (Austràlia) amb 200 cops. Han completat les cinc primeres places els jugadors que han demostrat un joc més sòlid i constant durant la competició: John Deeble (Gran Bretanya) tercer amb 201 cops, Josep Martínez (Catalunya) quart amb 202 i Sebastián Franco (Galícia) cinquè amb 203.

Altres catalans que han destacat a la classificació han estat Marc Lloret i Albert Gironès 14ens amb 207 cops, Eric Puig 20è amb 210 cops, Fernando Cano i Amador Rodríguez 23ens amb 212 cops, Daniel Giménez 30è amb 214 i Xavier Ponsdomènech 31è amb 215.

A la categoria femenina la guanyadora ha estat Chrissie Byrne (Irlanda) seguida d’Esther de Shiffart (Holanda). La primera catalana ha estat Abby Nachshon en quarta posició.

A la categoria sènior, per a jugadors de 55 anys o més, el campió va ser l’Amador Rodríguez (Catalunya) amb 212 seguit per Andrés Peral (Galícia) amb 215.

La competició ha estat definida a 4 voltes de 18 forats en un camp molt exigent tècnicament, sumat a les altes temperatures de més de 35 graus. Després del primer dia de competició lideraven la taula 4 jugadors empatats amb 6 cops sota par, Frank Dineen (Irlanda), John Deeble (Gran Bretanya), Marcos Gómez (Galícia) i Sebastian Franco (Galícia). Els millors jugadors catalans eren Albert Gironès amb 5 cops sota par i a un sol cop dels líders i Enric Sanz i Fernando Cano a 3 cops dels líders.

Després de la segona jornada de joc i quan ja s’havien jugat 3 voltes de competició el líder de la classificació era l’irlandès Liam O’Donovan amb 146 cops, 16 sota el par del camp. Cal destacar que a la segona volta va aconseguir un resultat de 44 cops, 10 sota par. O’Donovan ja va demostrar el seu bon estat de forma el mes d’abril en guanyar l’Open Catalunya. Per darrere seu es trobava classificat un grup de quatre jugadors amb 149 cops: l’australià James Rogerson, el britànic John Deeble i els irlandesos John Crangle i Frank Dineen. El primer català era, en setena posició i amb 151 cops, Josep Martínez, de qui cal destacar la seva segona volta on amb 44 cops li ha permès posar-se a cinc cops del líder.

També cal destacar en categoria femenina el lideratge des de la primera volta de Chrissie Byrne i la magnífica tercera volta d’Esther de Shiffart amb 45 cops.

La igualtat en el resultats donaven alternances en el lideratge fins que una seqüència de 5 birdies consecutius de l’irlandès John Walsh del forat 8 al 12 el col·locaven líder en solitari remuntant 4 cops d’avantatge al també irlandès Liam O’Donovan que no aconseguia fer el seu primer birdie fins al forat 17. L’australià James Rogerson amb 5 birdies fins el forat 16 agafava als últims moments de la competició el lideratge momentàniament a falta de dos forats quan en John Walsh va fer bogey en caure al bunker del forat 17. James Rogerson es posava líder de la prova per un cop, a falta dels dos últims forats quan possiblement traït pels nervis al forat 17 feia doble bogey després de caure al bunker i al forat 18 feia bogey després d’una mala sortida.

Podeu consultar les classificacions completes clicant aquest enllaç.

Informació i fotografia: Federació Catalana de Pitch & Putt