03.07.13

L’ANC reivindicarà l’estat propi al Tour de França

Dissabte hi haurà una pluja d’estelades a l’etapa entre Castres i Ax 3 Domaines

El proper dissabte 6 de juliol l’ANC serà present a la vuitena etapa del Tour de França. Es tracta concretament de l’etapa de 195 km entre Castres i Ax 3 Domaines. Les seccions de l’ANC a Osona, el Ripollès i el Lluçanès organitzen autocars que sortiran de Vic (7:55 del matí), Olost (8:10 del matí) i Prats de Lluçanès (8:15 del matí) amb destinació a Acs (Ax-les-Thermes en francès). Un cop a Acs, lloc de parada de l’autocar, es podrà gaudir de l’espectacle del Tour de França: la famosa caravana publicitària, l’afluència de públic de totes les nacionalitats i finalment el pas dels ciclistes que es podrà veure des d’Acs mateix o, per aquells qui ho desitgin i vulguin caminar algun quilòmetre, des d’algun dels trams de l’última ascensió de la jornada entre Acs i Ax 3 Domaines.

L’objectiu de l’acció és doble: per una banda es pretén contribuir a la internacionalització del procés d’independència de Catalunya, mentre que per l’altra es pretén que persones afeccionades al món de l’esport en general, i al ciclisme en particular, que encara no hagin participat en accions organitzades per l’Assemblea es vagin apropant als ideals que defensa l’entitat.

Per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, l’ANC ha editat uns fulls informatius en anglès i en francès per repartir entre el públic internacional, així com també unes pancartes en els dos idiomes. Tant els fulls informatius com les pancartes que s’utilitzaran en aquesta jornada al Tour de França ja es van exhibir al Gran Premi de Motociclisme a Montmeló del passat 16 de juny per a informar als espectadors estrangers sobre el moment que viu Catalunya.

La sortida al Tour de França pretén continuar eixamplant encara més la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport. És per això que ja s’està contactant amb entitats esportives i especialment del món del ciclisme de les nostres comarques per tal que puguin participar en aquesta sortida. No obstant, l’acció està oberta a tot el públic en general ja que des de l’organització es considera que el Tour és un espectacle esportiu de primer ordre mundial que pot despertar l’interès de tothom, des dels més petits fins als més grans de la família.

Per acompanyar l’ANC al Tour de França, es pot demanar més informació a les adreces de correu electrònic llucanes@assemblea.cat i autocarsosona@gmail.com.