01.07.13

El Camp Nou reclama la llibertat de Catalunya

Gran participació de la Plataforma ProSeleccions al Concert per la Llibertat

El Concert per la Llibertat ha estat una nova demostració de la voluntat dels catalans de tenir un estat propi. Dissabte, amb un Camp Nou pràcticament ple, Catalunya va tornar a parlar clar. Les gairebé sis hores de concert van tenir un to emotiu i reivindicatiu i van servir per posar el punt final a una jornada de molta activitat. Des de primera hora del matí a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona ja hi havia molta gent treballant perquè tot sortís bé. Voluntaris, treballadors… tothom va contribuir a que el 29 de juny fos una altra data històrica en el procés de transició nacional que viu Catalunya.

Poca estona després de les cinc de la tarda es va obrir l’accés a l’exterior del Camp Nou, on hi havia instal·lada la Fira d’Entitats. Aquesta fira va ser coordinada per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i va permetre als assistents al concert passejar per una seixantena de parades amb productes del país. Va funcionar durant gairebé tres hores i va tenir un munt de visitants i animació amb música popular i cercavila amb gegants, gràcies a la Colla Gegantera de Cardedeu. Una de les parades amb més afluència va ser la de la Plataforma ProSeleccions, on el públic va poder comprar-hi estelades, samarretes del circuit de curses Corre per la independència i de ‘Catalunya al Mundial Brasil 2014’ i polos de les Seleccions Catalanes.

Posteriorment, el concert va aplegar sobre la gespa del Camp Nou més de 200 artistes, que van interpretar cançons pròpies i d’altres grups musicals. Especialment celebrada va ser la intervenció de Lluís Llach, que va tornar sobre un escenari i va ser l’epicentre de l’última actuació de la nit. Tots els artistes que havien participat del concert van ajuntar-se per cantar a l’uníson Tossudament alçats, una cançó de Llach que remarca l’esperit reivindicatiu del poble català davant del seu futur. I així queda el país, alçat i amb molta embranzida, a punt per la Via Catalana que el proper 11 de setembre unirà Catalunya de nord a sud.