01.07.13

Ambient reivindicatiu a la segona cursa del circuit Corre per la Independència

Gairebé 5.000 inscrits a la cursa de la Vila Olímpica de Barcelona, amb una cadena humana d’estelades

El circuit de curses populars Corre per la independència segueix en marxa i aquest diumenge ha viscut la segona prova amb la Cursa de la Vila Olímpica, organitzada per La Sansi i el CA Canaletes-Sant Martí. De fet, s’han disputat dues curses, una de 5 quilòmetres i una de 10. A la cursa de 10, que és la que donava punts pel circuit, hi han participat gairebé 5.000 corredors, que han viscut una bona jornada d’esport i reivindicació. L’arquer Antonio Rebollo, que va encendre el peveter de l’Estadi Olímpic de Montjuïc als Jocs Olímpics de Barcelona, ha estat l’encarregat de llençar una fletxa per donar la sortida de la cursa. Els tres primers classificats en categoria masculina han estat Marcos Sanza, El Mehdi Aboujanah i Andrés Acuña. En categoria femenina, les tres primeres han estat Hasna Bahom, Raquel Parrado i Montse Carazo. Pel que fa als atletes inscrits al circuit Corre per la independència, en la categoria masculina han ocupat el podi els tres mateixos atletes que a la primera prova, però amb un ordre diferent. Ha repetit victòria David Marginedas (36’58”), però en aquesta ocasió Martí Boix (37’10”) ha pres el segon lloc a Xavi Arenas (37’32”). A la categoria femenina, la més ràpida ha estat Núria Pla (44’02”), que ha sumat els primers punts del circuit per davant de la guanyadora a Cardedeu Maria Marcé (48’34”) i Irina Mas (48’49”), que ha repetit la tercera posició. Podeu consultar les classificacions completes del circuit al web oficial.

L’ambient reivindicatiu del circuit s’ha traslladat a la Vila Olímpica de Barcelona, on un bon gruix de corredors ha volgut manifestar el seu suport a la independència de Catalunya amb l’exhibició d’estelades. A més, s’ha instal·lat una parada informativa on els corredors també han pogut comprar la samarreta del circuit. A l’últim quilòmetre del recorregut una gran cadena humana amb estelades i una pancarta del circuit ha animat els atletes en els metres finals.

La de la Vila Olímpica ha estat la segona de les cinc curses que puntuaran a la classificació del circuit, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb el suport d’El 9 Esportiu. Al web del circuit www.correperlaindependencia.cat en trobareu tota la informació i el reglament.