26.06.13

Gerard Piqué s’equivoca

El jugador del Barça desconeix la llei que obliga els esportistes a jugar amb la selecció espanyola

El defensa català del Futbol Club Barcelona, Gerard Piqué, ha assegurat en una entrevista a El Confidencial que “Si no et sents espanyol, és clar que no estaries jugant a la selecció espanyola”. Les paraules de Piqué no són noves, ja que fa tres mesos va assegurar una entrevista que “no puc entendre que un català vulgui que perdi Espanya”, però en aquest cas són completament errònies.

I són errònies perquè Espanya és l’únic estat que obliga els seus esportistes a jugar amb les seleccions esportives. Ho diu l’article 47 de la Ley del Deporte, que especifica que “És obligació dels esportistes federats assistir a les convocatòries de les seleccions esportives per a la participació en competicions de caràcter internacional, o per a la preparació de les mateixes”. A més, a l’article 76 de la mateixa llei es remarca que “La falta d’assistència no justificada a les convocatòries de les seleccions esportives” serà considerada una infracció molt greu i es podrà castigar amb la inhabilitació de la llicència esportiva. Per tant, Piqué s’equivoca quan assegura que “si no et sents espanyol no jugues amb la selecció espanyola”, perquè és la selecció espanyola la que t’obliga a formar-ne part encara que els teus sentiments siguin completament diferents.

D’exemples que ho demostren n’hi ha molts, començant per un predecessor de Piqué a la defensa del Barça, Oleguer Presas. El jugador sabadellenc va haver d’assistir a unes jornades de convivència de la selecció espanyola perquè havia estat convocat per l’aleshores seleccionador espanyol, Luis Aragonés. I en el món de l’hoquei patins també es van viure casos semblants, però en aquest cas es van prendre represàlies contra jugadors que havien manifestat la seva preferència de defensar la selecció catalana abans que l’espanyola: són els casos de l’actual Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, de Jaume Llaverola i de Miquel Masoliver.