25.06.13

Jordi Merino guanya les eleccions i continuarà presidint la FEEC

Promourà un referèndum sobre la desvinculació de la FEDME

La candidatura Entitats i País, encapçalada per Jordi Merino, s’ha proclamat vencedora en l’assemblea de votacions a la presidència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Jordi Merino, que finalment ha obtingut 48 vots, repetirà en la presidència de la Federació. Jordi Quera, el candidat de Per un excursionisme fort i independent, ha obtingut 33 vots, mentre una entitat ha votat en blanc. (Podeu veure el vídeo del debat que va enfrontar els dos candidats dijous passat)

Amb aquest triomf, Merino podrà tirar endavant les mesures impulsades durant el seu anterior mandat. Una d’aquestes va ser la creació de l’Àrea de Transició Nacional, que defensa l’estat propi com l’única solució als problemes de caire polític, econòmic, social o cultural, entre d’altres, que està vivint el país. Per aquest motiu, en els propers mesos s’impulsarà un referèndum entre les entitats afiliades a la FEEC perquè puguin decidir si volen desvincular-se de la federació espanyola, la FEDME. A més, aquesta àrea també s’encarregarà de preparar la FEEC pel seu dia a dia l’endemà d’obtenir un estat propi.

A banda de la qüestió nacional, a Merino se li presenten altres reptes de cara al futur. D’entrada, afavorir un creixement de la participació de les entitats i dels esportistes federats en tots els àmbits de la federació. A més, també haurà d’afrontar la modernització de la xarxa de refugis, la reestructuració de les llicències i, com ja apuntava al seu programa, fer que la FEEC pugui desenvolupar l’activitat normal del dia a dia i donar suport a les entitats sense dependre de les subvencions.

Podeu llegir el programa sencer d’Entitats i país en aquest enllaç.