20.06.13

L’excursionisme català decidirà si es desvincula d’Espanya

Els dos candidats asseguren que faran un referèndum entre els federats

Les entitats afiliades a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) podran decidir si volen que la FEEC es desvinculi de la seva homòloga espanyola, la FEDME. Així ho han assegurat els dos candidats a la presidència de la federació, Jordi Merino (Entitats i País) i Jordi Quera (Per un excursionisme fort i independent), al debat L’excursionisme avui. Ens desvinculem d’Espanya? que s’ha celebrat aquest vespre a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Quera ha afirmat que en cas de ser escollit a l’assemblea del proper octubre, els clubs i entitats ja podran votar en un referèndum si la FEEC ha de separar-se de la FEDME i buscar el reconeixement a totes les federacions internacionals. Per la seva part, Merino ha assegurat que a l’octubre definiran quin tipus de consulta faran, i trametran informació a les entitats perquè puguin valorar tots els pros i els contres abans de fer una consulta vinculant. Sigui com sigui, guanyi qui guanyi, l’excursionisme català podrà decidir el seu futur.

Quera ha afirmat que vol establir diàleg amb la FEDME per assegurar “que no vetarà l’ingrés de la FEEC als organismes internacionals”. Per Jordi Merino, l’Àrea de Transició Nacional que ha impulsat la FEEC sota el seu mandat “no planteja un trencament amb la FEDME sinó una desvinculació”.

Però no només l’àmbit nacional ha centrat el debat d’aquest vespre, també s’han tractat altres aspectes de la federació. D’entrada, i ja pensant en les eleccions que se celebraran aquest dissabte, tots dos candidats han insistit en la importància de la participació de les entitats afiliades. Jordi Merino considera que “s’ha d’animar les entitats a participar a les eleccions i a venir a les assemblees, hem de trobar fórmules perquè hi tinguin interès”. En el mateix sentit, Jordi Quera reclama que “per fomentar la participació s’ha de donar eines a les entitats i ajudar-les amb serveis de manera proactiva”.

Un altre punt destacat ha estat l’augment de les quotes de les llicències. Astrid Barqué, de la candidatura de Jordi Merino, ha explicat que “en l’últim any totes les federacions han hagut d’apujar les quotes infantils perquè les asseguradores hi ha obligat”. Per contra, Ricard Martínez, de la candidatura de Jordi Quera, ha advertit que “l’augment de les quotes fa que hi hagi més gent que va sense assegurança i sense seguretat a la muntanya”.

Les eleccions a la junta directiva de la FEEC se celebraran aquest dissabte 22 de juny de 9 a 14h al Centre Cívic Barceloneta.

PODEU VEURE EL VÍDEO DEL DEBAT: