07.06.13

El Barça presenta la samarreta quadribarrada a la Generalitat

El president Mas considera que “és un servei al país”

La directiva del Futbol Club Barcelona, encapçalada pel president Sandro Rosell, ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, la samarreta quadribarrada que formarà part de la segona equipació la temporada que ve. Cal recordar que la primera en proposar que el Barça lluís la bandera de Catalunya a la samarreta va ser la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. En primer lloc, l’aleshores president del Barça Joan Laporta hi va respondre favorablement en una entrevista que es va publicar el novembre del 2009 a la revista Selecciona’t. Laporta va afirmar: “M’agrada molt. És una molt bona idea que no veig gens malament”.

Posteriorment, en les eleccions del 2010, els quatre candidats a la presidència també van veure amb bons ulls la idea de la Plataforma ProSeleccions. L’actual president Sandro Rosell va assegurar que “el més important és aconseguir que el Barça representi correctament els valors del país. Tenim moltes coses que ens vinculen i que fan que la nostra gent es pugui trobar perfectament representada com, per exemple, amb la presència de la senyera a la samarreta”. Agustí Benedito va expressar que “tota aquella filosofia que ens acosti a donar coherència i sentit en aquest tret nostre que és la catalanitat, em sembla que val la pena promoure’l”. En el cas de Marc Ingla, va alertar que “s’hauria de sospesar això, sempre i quan aquest fet no acabés representant una vulgarització d’un dels símbols més grans de Catalunya”. Finalment, Jaume Ferrer va acceptar la idea afirmant que “Jo el que demano és que la identificació dels nostres emblemes nacionals hi siguin a la samarreta. I en aquest sentit ja vam fer posar la senyera a la samarreta del Barça l’any 2003 i continuarem fent el mateix”.

En l’acte a la Generalitat, el president Mas ha agraït aquesta tarda al FC Barcelona que hagi tingut aquest gest i ha assegurat que, el fet que “un club de la importància del Barça prengui aquesta decisió, ens enorgulleix” i, alhora, “és un acte al servei del país”. El cap de l’Executiu ha agraït a la junta del FC Barcelona aquesta aposta “en un moment ple de projectes, però també de dificultats i simbologia”, en relació a la commemoració, l’any vinent, del 300 aniversari dels fets de 1714. “Els colors de la nostra senyera es passejaran per tot el món i estic convençut que seran un dels grans ambaixadors del nostre país en aquests moments en què hem de ser coneguts, reconeguts, respectats i valorats. I segur que el Barça ens hi ajudarà molt”, ha remarcat el president Mas.

Fotografia: Jordi Bedmar